Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Πολλές φορές, ο Εχθρός, είναι και Μέσα από τα τείχη της Χώρας Μας!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε μαζί σήμερα, μια κρίσιμη ημέρα για την Ελλάδα μας, αφού μετά τα τελευταία γεγονότα, σήμερα θα διαφανεί αν τελικά θα μείνουμε σε τροχιά κάποιου Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Σήμερα θα αναλύσουμε όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα σε πολιτικό επίπεδο αλλά παράλληλα θα αναφερθούμε στο συμπέρασμα του δημοψηφίσματος όπως και στην αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλά θέματα και ξεκινάμε πάντα από το πιο σημαντικό. Την εβδομάδα που πέρασε η Ελλάδα μας, βίωσε την μεγαλύτερη περιπέτειά της στην σύγχρονη ιστορία της αλλά και την μεγαλύτερη προπαγάνδα που θα μπορούσε να ζήσει ποτέ σύγχρονη ανεπτυγμένη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της περιπέτειας είναι ότι αναγκάστηκε κάθε Έλληνας και Ελληνίδα να μπει στην διαδικασία των Capital Controls, δηλαδή να μην μπορεί να χειριστεί της καταθέσεις του όπως ήθελε αυτός. Επίσης καθόλου τιμητικό δεν ήταν οι ουρές στα ΑΤΜ για να μπορέσει ο καθένας να βγάλει κάποια χρήματα για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του. Είναι προφανές πως τελικά, όσο και να λέμε σαν χώρα ότι πιάσαμε πάτο, όλο και υπάρχει και πάτωμα κάτω από αυτόν τον πάτο.

Από την άλλη η προπαγάνδα που έγινε από τα Μέσα Μαζικού Επηρεασμού, ήταν καταιγιστική. Σε τέτοιο βαθμό που η αντίθετη γνώμη ήταν τόσο κατακριτέα που δελτία ειδήσεων έκλειναν τα τηλέφωνα σε όσους μιλούσαν και είχαν αντίθετη γνώμη, «δημοσιογράφοι» έσπρωχναν συνταξιούχους στην ουρά που ήθελαν να μιλήσουν στο κανάλι για μια αντίθετη γνώμη από των αφεντικών τους, ξεχασμένοι και οι πλέον υπεύθυνοι πρώην πρωθυπουργού έβγαιναν και έβγαζαν λογύδρια υπέρ του συστήματος, όλοι οι εξωτερικοί ηγέτες αλλά και ενώσεις έκαναν τα πάντα για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να του δείξουν κάτι τόσο γελοίο… ότι η ερώτηση του δημοψηφίσματος δεν ήταν αυτή που διάβαζε ο λαός στο χαρτί. Επίσης δεν πρέπει να παραλείψουμε σε όλη αυτήν την προπαγάνδα άτομα ξεχασμένα στο χρονοντούλαπο της πολιτικής σκηνής αλλά και της καθημερινότητας, να απειλούν μέσα από τα μέσα δικτύωσης όσους είχαν αντίθετη γνώμη από αυτούς. Καταλήγοντας στην παράγραφο της τεράστιας προπαγάνδας δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις «πουλημένες» δημοσκοπικές εταιρίες που με δημοσκοπήσεις για όλη την εβδομάδα αλλά και βγάλανε την Κυριακή το βράδυ, απλά ξεφτιλίστηκαν για άλλη μια εκλογική διαδικασία (την δεύτερη σε σειρά).

Επίσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέλους μετά την συντριπτική ήττα ο Κος Σαμαράς αναγκάστηκε να παραιτηθεί, να βάλει υπηρεσιακό πρόεδρο στο κόμμα και να ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτή η παραίτηση έπρεπε να είχε έρθει από την προηγούμενη εκλογική διαδικασία. Ήταν απολύτως εμφανές πως το κόμμα είχε στρίψει το τιμόνι επικίνδυνα δεξιά και είχε έναν πρόεδρο που απλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει ούτε στα όνειρά του τους ρυθμούς αλλά και την ανανέωση που εκφράζει το Αλέξης Τσίπρας. Φυσικά, και σας μεταφέρω πολύ σημαντικό ρεπορτάζ, την απόφασή του αυτή βοήθησε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που ενώ δεν ήθελε να βγει να ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ, ο Κος Σαμαράς τον διαβεβαίωσε πως η διαφορά είναι πολύ μικρή σύμφωνα με μετρήσεις και θα βοηθούσε στην τελική επικράτηση του ΝΑΙ. Πράγμα που όπως φάνηκε και από το αποτέλεσμα αναληθές, και με αυτόν τον τρόπο, το βράδυ των αποτελεσμάτων ο ίδιος ο Κος Καραμανλής επικοινώνησε με τον Κο Σαμαρά και του είπε πως αποσύρει την εμπιστοσύνη από το πρόσωπό του. Αυτόματα αυτό, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σημαίνει πως αργά ή γρήγορα ο Κος Σαμαράς θα αποτελούσε παρελθόν. Καταλήγοντας να σας πω πως οι μνηστήρες για την αρχηγία που ακούγονται δεν έχουν καμία ελπίδα για νίκη αν δεν πάρουν την συγκατάθεση του Κώστα Καραμανλή. Συγκατάθεση που φαίνεται να μην δίνει σε κανέναν τους ο πρώην πρωθυπουργός αφού σωστά πιστεύει πως για να κοντράρει η παράταξη τον Αλέξη Τσίπρα, χρειάζεται πρόσωπο άφθαρτο και κυρίως νέο ηλικιακά. Οπότε μην εκπλαγείτε, και αυτήν την σημείωση κρατήστε την στο πίσω μέρος του μυαλού σας, από μια πρόταση από την μεριά Καραμανλή που ακόμα δεν ακούγετε στα μέσα.

Καταλήγοντας να αναφερθούμε και λίγο στα συμπεράσματα αυτού του δημοψηφίσματος, αλλά και αποτελέσματος.

Το βέβαιο είναι πως ο Ελληνικός λαός δεν τρομοκρατείται εύκολα και αυτό φάνηκε από το πολύ μεγάλο ποσοστό ενάντια στην διαπλοκή – προπαγάνδα του ΝΑΙ. Φάνηκε πραγματικά πως ο Ελληνικός λαός δεν είναι στο σύνολό του απόγονοι του Εφιάλτη αλλά κυρίως του μεγάλου στρατηλάτη Λεωνίδα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά από αυτό το μεγαλειώδης αποτέλεσμα αν δεν κάνει σημαντικά λάθη, και όπου σημαντικά εννοούμαι την έξοδο της Ελλάδος από το κοινό νόμισμα, θα παραμείνει για πολλά χρόνια πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Επίσης το ΟΧΙ που βγήκε με αυτήν την μεγάλη πλειοψηφία, δεν είναι ένα αποτέλεσμα που θα μπορέσει ο πρωθυπουργός να χρησιμοποιήσει. Είναι φανερό άλλωστε πως από κυβερνητικές πηγές λεγότανε πως είτε ΝΑΙ, είτε ΟΧΙ βγει από τις κάλπες συμφωνία θα έχουμε.

Ακόμα άξιο για αναφορά είναι πως με την παραίτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ορίστηκε αμέσως από τον πρωθυπουργό το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Είναι πλέον σαφές ποιος εμπόδιζε να κατέβουμε στο τραπέζι με μια κοινή πρόταση και ποιος ήταν αυτός που υπονόμευε το κυβερνητικό έργο. Φυσικά, και για να είμαστε δίκαιοι, ένα κυβερνητικό έργο που άργησε πάρα πολύ να πάρει αποφάσεις.

Φίλοι μου και φίλες μου, το δημοψήφισμα ανήκει στο παρελθόν, η Ελλάδα συνεχίζει μονοιασμένοι στο δρόμο της Ευρώπης και δυστυχώς όλοι οι κινδυνολόγοι τώρα ή έχουν σωπάσει ή προσπαθούν να κάνουν την ημέρα… νύχτα!!

Για το τέλος άφησα να σας πω πως η καθημερινότητα που απλώνεται μπροστά σε όλους μας είναι πολύ ανηφορική. Σίγουρα η κυβέρνηση θα φέρει συμφωνία αλλά τα μέτρα της δεν θα έχουν καμία σχέση με το πρόγραμμά της Θεσσαλονίκης που ανήγγειλε για να πάρει την ψήφο του λαού. Ωστόσο σε αυτήν την ανηφόρα, που ελπίζω να είναι και η τελευταία (αυτό έγκειται στην κυβέρνηση και αν θα εφαρμόσει αυτά που θα υπογράψει), οι Έλληνες να είναι υπερήφανοι σαν έθνος και πάντα να είναι μονοιασμένοι και όλοι μαζί να αντιμετωπίζουν τον «εχθρό»… που πολλές φορές είναι και μέσα από τα τείχη της χώρας μας.

Υ.Γ.1 Αλήθεια, οι επώνυμοι με προεξάρχοντα τον Σάκη Ρουβά και τον Αντώνη Ρέμο, πόσο πιο κάτω μπορούν να πέσουν, βγαίνοντας να υποστηρίξουν κάτι που καν δεν έχουν ιδέα, και λέγοντας πως φοβούνται για το μέλλον τον παιδιών τους. Πραγματικά δεν κατανοούν πως η ξεφτίλα έχει και τα όρια της.

Υ.Γ.2 Σε αντίθεση με τους παραπάνω, καλλιτέχνες όπως ο Κλέων Γρηγοριάδης, ο Νότις Σφακιανάκης κ.α. πράγματι μπορούν ακόμα να είναι μπροστάρηδες και να εμπνέουν τον λαό σαν πρότυπα.


Protected by Copyscape Duplicate Content Detection Tool

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.