Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Γιάνης Βαρουφάκης...ένας Πολύ Άξιος Επιστήμονας!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Μέσα στην λαίλαπα των εξελίξεων αλλά και του καλοκαιριού που διανύουμε αποφάσισα σήμερα να αναλύσω σε εσάς τις σκέψεις μου για ένα πολιτικό πρόσωπο. Για το πλέον προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο των τελευταίων μηνών, αναλύοντας τα λάθη του αλλά παράλληλα τονίζοντας και όλα αυτά που βοήθησαν τελικά στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας.

Ο Γιάνης με ένα (ν) Βαρουφάκης θεωρώ, και ελπίζω να το βλέπετε και όλοι εσείς, ότι είναι το πρόσωπο κλειδί σε όλη αυτήν την διαπραγμάτευση της Ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους μας. Και τον παρομοιάζω με κλειδί, γιατί πράγματι είναι το κλειδί, είτε ανοίγοντας, είτε κλείνοντας την πόρτα για την έντιμη συμφωνία της Ελλάδος με τους δανειστές της.

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές αλλά και δημοσιογράφοι έχουν μιλήσει τις τελευταίες ημέρες για το φαινόμενο Βαρουφάκη. Στην ουσία όμως ούτε ένας δεν έχει εμβαθύνει στην ουσία του φαινομένου. Και αυτό γιατί άλλες φορές σκόπιμα και άλλες από αμάθεια δεν μπορούν να δουν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις κινήσεις του Γιάνη.

Θεωρώ ακράδαντα, πως οι περισσότερες κινήσεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε η Ελλάδα. Με το που έγινε η αλλαγή της κυβέρνησης η χώρα μας, χρειαζόταν ένα άτομο που να μπορέσει να κάνει γνωστό παντού το πρόβλημα της Ελλάδος, να κάνει γνωστό δηλαδή πως οι Έλληνες είναι ένας λαός που έχει αδικηθεί από τους δανειστές της κατάφορα, πως οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες και πως για να μπορέσει να διορθωθεί αυτή η αδικία η Ελλάδα μας χρειάζεται μια βιώσιμη και έντιμη λύση. Όλα αυτά τα πέτυχε και με το παραπάνω ο Κος Βαρουφάκης, και τονίζω κάπου εδώ πως και τα λεφτά που δεν πήρε στην συμφωνία του Φεβρουαρίου ήταν σωστή κίνηση γιατί έδειξε στους δανειστές πως η Ελλάδα πράγματι θέλει μια βιώσιμη λύση και όχι τα χρήματα των πιστωτών μας. Φυσικά μετά από καιρό η κίνηση αυτή, δεν βοήθησε την Ελλάδα μας, αφού σε εκείνη την συμφωνία η προφορική συμφωνία για οικονομική βοήθεια στην πατρίδα μας δεν ήρθε ποτέ.

Και εδώ ερχόμαστε στα λάθη των κινήσεων Βαρουφάκη. Δυστυχώς η απειρία του στις διαπραγματεύσεις ήταν το κύριο πρόβλημα του πρώην τσάρου της Ελληνικής κυβέρνησης. Δεν γίνεται με μια κυβέρνηση όπως η Γερμανική, να αφήνεις τα πάντα στα λόγια και στην «δημιουργική ασάφεια». Δεν γίνεται ποτέ, και αυτό είναι νόμος ζωής, όταν είσαι ο αδύναμος σε μια συμφωνία να αφήνεις ασάφειες σε αυτήν χωρίς να τα έχεις εξασφαλίσει όλα αυτά που λες τουλάχιστον γραπτός. Ο αδύναμος, και σε αυτήν την φάση ήταν η Ελλάδα, δεν επιτρέπεται να αφήνει ασάφειες πάνω σε οποιαδήποτε συμφωνία με τους δανειστές της. Επίσης θεωρώ λάθος του το ότι έβγαινε σε όλες τις συνεντεύξεις του και έλεγε πάντα πως είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουμε την συμφωνία με τους εταίρους μας. Έπρεπε να πει στον λαό την αλήθεια, και η αλήθεια όσο πικρή και αν είναι, ήταν πως ποτέ ο Κος Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα υπέγραφε μια συμφωνία που δεν θα ήταν βιώσιμη και έντιμη. Και μια τέτοια συμφωνία δεν του δόθηκε ποτέ.

Και πράγματι για αυτό το γεγονός και  λόγω της άρτιας επιστημονικής του κατάρτισης ο Κος Βαρουφάκης δεν θα υπέγραφε ποτέ μια μη βιώσιμη λύση και για αυτόν τον λόγο θεωρώ πως ήταν ένας επιτυχημένος υπουργός τον οικονομικών, που αν είχε και κάποια πείρα θα βοηθούσε πολύ αποτελεσματικά την χώρα μας. Εκεί υστέρησε και για αυτό έχασε και την θέση του.

Βέβαια για όλους αυτούς που του καταλογίζουν σχέδια για επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμά, να τους θυμίσω μόνο πως ένας υπάλληλος ποτέ δεν κάνει συντονισμένες κινήσεις και μελέτες χωρίς να έχει πάρει την κατεύθυνση από το αφεντικό του.

Καταλήγοντας φίλοι μου και φίλες μου, αν ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ακόμα υπουργός οικονομικών της Ελλάδος το μόνο βέβαιο είναι πως αυτήν την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν θα είχαμε συμφωνία, με ότι αυτό φυσικά συνεπάγεται. Γιατί πραγματικά η νέα συμφωνία, το νέο μνημόνιο δεν είναι ούτε βιώσιμο αλλά παράλληλα και ούτε έντιμο για τον οικονομικά πληγωμένο Ελληνικό λαό.    
          
Protected by Copyscape Website Copyright Protection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.