Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 16ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε μαζί σας μετά από πολύ καιρό με την πολύ αγαπημένη σας ενότητα. Οι πολιτικές – κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα μας, άφησαν λίγο πίσω την ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Ωστόσο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα επανορθώσουμε με αρκετά μας άρθρα πάνω στο «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα στην 16η στροφή της ενότητας αυτής θα μιλήσουμε για την σεξουαλική ορμόνη, για τον συνδυασμό άσκησης και διατροφής, επίσης θα αναλύσουμε την καρδιαγγειακή άσκηση και τον συνδυασμό πρωτεΐνης με τροφή που μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο.
  • Η Σεξουαλική Ορμόνη
Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Rochester ανακάλυψαν έναν υποδοχέα ανδρογόνου ο οποίος καθυστερεί την επούλωση μιας πληγής. Όταν ο υποδοχέας αυτός παρεμποδίστηκε με μια πειραματική σύνθεση, οι πληγές επουλώθηκαν πιο γρήγορα αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια για την παραγωγή ενός χημικού «αγγελιαφόρου» ο οποίος με τη σειρά του έδωσε ώθηση στην αντιφλεγμονώδη αντίδραση του σώματος. Οι ερευνητές εξετάζουν τις διαφορές των αυτό-άνοσων και των φλεγμονωδών παθήσεων, ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Η φλεγμονή είναι ζωτική για το σώμα προκειμένου να θεραπευτεί από πληγές και να καταπολεμήσει τα ζιζάνια, όμως μερικές φορές η φλεγμονώδης αντίδραση είναι πολύ μεγάλη και δημιουργεί προβλήματα στην υγεία μας. Σήμερα πιστεύεται ότι οι σεξουαλικές ορμόνες παίζουν κάποιο ρόλο, στο πως μπορούμε να θεραπευτούμε. Πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες έρευνες, προκειμένου να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης και ταχύτερης θεραπείας, για παθήσεις όπως είναι ο καρκίνος του προστάτη.
  • Συνδυασμό Άσκησης & Διατροφής
Ερευνητές μελέτησαν 36 υπέρβαρους ενηλίκους, χωρίζοντάς τους σε 3 ομάδες: Την πρώτη ομάδα με άτομα που έκαναν μόνο δίαιτα, τη δεύτερη με άτομα που συνδύασαν δίαιτα και άσκηση και την τρίτη με άτομα που ακολούθησαν πρόγραμμα συντήρησης βάρους (ομάδα ελέγχου). Κατά τη διάρκεια 6μηνης περιόδου μελέτης, τα άτομα της πρώτης ομάδας και τα άτομα της ομάδας ελέγχου δεν άλλαξαν το πρόγραμμα των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, όμως κατάφεραν να χάσουν κατά μέσο όρο 10% από το συνολικό σωματικό τους βάρος. Παρόλα αυτά, η δεύτερη ομάδα (δίαιτα + άσκηση) βρέθηκαν στην κορυφή, όχι μόνο χάνοντας σωματικό βάρος αλλά και βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή τους κατάσταση, την αρτηριακή τους πίεση, την ευαισθησία της ινσουλίνης τους και τα επίπεδα της χοληστερόλης τους. Για βέλτιστη υγεία στο σύνολό της, είναι σημαντικό να συνδυάζετε την απλή εξάσκηση με τις υγιεινές τροφές.
  • Καρδιαγγειακή Άσκηση
Μπορεί οι αθλητές να θέλουν να επικεντρώνονται αποκλειστικά στην γύμναση της δύναμής τους, όμως οι απλές καρδιαγγειακές ασκήσεις θα κρατήσουν μακριά το ανεπιθύμητο σωματικό λίπος, θα προστατεύσουν το μέγεθος του εγκεφάλου αλλά θα διαφυλάξουν την μνήμη όσο μεγαλώνουν. Ερευνητές του University of Pittsburgh ανακάλυψαν πως περπατώντας 8χλμ ή και παραπάνω εβδομαδιαίως, βοηθά στην μείωση κατά το ήμισυ του κινδύνου άνοιας και της νόσου Alzheimer για το υπόλοιπο της ζωής.
  • Συνδυασμός Πρωτεΐνης Με Τροφή Που Μειώνει Τον Κίνδυνο Για Καρκίνο
Όταν επιλέγετε το επόμενο γεύμα σας για πρωτεΐνη, σκεφτείτε κάποιο το οποίο όχι μόνο παρέχει θρεπτικά συστατικά για το χτίσιμο των μυών σας, αλλά επίσης μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο και ελέγχει το επίπεδο της HDL χοληστερίνης: Ψάρι. Τα λιπαρά ψάρια όπως είναι η σαρδέλα, ο κολιός και η ρέγκα, έχουν αποδειχθεί να βοηθούν στην ενίσχυση των επιπέδων καλής χοληστερίνης στον αίμα ενώ ταυτόχρονα αποκλείουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου, όπως του πνεύμονα, του εντέρου και του προστάτη. Ένα υψηλό επίπεδο στην HDL, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της φλεγμονής στο σώμα και εναντιώνεται στην επιβίωση, στην ανάπτυξη και στην εξάπλωση διαφόρων κυττάρων νεοπλασμάτων (όγκων).

Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε και σήμερα την αγαπημένη σας ενότητα. Ελπίζω και αυτή τη στροφή του «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 16ο)» να την αγαπήσετε αλλά παράλληλα να την αναγνώσετε πολύ, δείχνοντας μας έτσι την συνεχόμενη αυξανόμενη αγάπη σας για το «BodyBuilding & Υγεία»

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, η ευχή μου, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.