Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιος θα κάνει Λιγότερο Κακό στην ΕΛΛΑΔΑ μας!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε σήμερα μαζί σας για να σας αναρτήσουμε ένα πολιτικό άρθρο που ελπίζω να το διαβάσετε όλοι και όλες πριν πάτε να ψηφίσετε αύριο στις δεύτερες βουλευτικές εκλογές για το φετινό έτος. Ένα άρθρο που συλλέγοντας έγκυρες πληροφορίες και βάζοντας και την δική μας πρόβλεψη θα σας δώσει πολλή «τροφή» για σκέψη λίγο πριν την αυριανή μας ψήφο.

Ξεκινώντας την ανάλυσή μας θα μιλήσουμε για το κόμμα που κυβερνούσε, τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βέβαιο πως το κόμμα αυτό θα έρθει πρώτο με διαφορά από το δεύτερο τουλάχιστον 4%.

Από εκεί και πέρα να θυμάστε πως

-οδηγηθήκαμε σε εκλογές για να μην νιώσουμε τα νέα μέτρα που έρχονται, αφού θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβρη και μετά

-ο κος Τσίπρας είναι δεμένος με το Μνημόνιο Νο3 και δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω ή παρακάτω από αυτό

-τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ πεσμένα σε σχέση με τον Ιανουάριο

-το «παραφύσιν κυβέρνηση» που είπε ο Κος Τσίπρας στο debate, δεν αφορά τόσο την συνεργασία του με την ΝΔ όσο με την προοπτική αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα να είναι η Χρυσή Αυγή

-δεν θα μπορεί να κάνει κυβέρνηση μόνο με τους ΑΝ.ΕΛ. (αν τελικά μπουν στην βουλή)

Και

-οι πιθανοί συνεργάτες του σε μια νέα κυβέρνηση θα είναι το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, πάντα με την σειρά που τα αναγράφω

-το θέμα που προέκυψε παραμονές των εκλογών με τον Κο Φλαμπουράρη σίγουρα έκοψε ψήφους

Σε δεύτερη ανάλυση θα προχωρήσουμε στο δεύτερο κόμμα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που θα είναι η ΝΔ.

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να τονίσουμε πως

-Με παλιούς κομματικούς επικοινωνιολόγους σαν τον Κο Καραχάλιο το κόμμα της ΝΔ δεν έχει τύχη απέναντι σε ένα τόσο νέο και ευέλικτο αντίπαλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παταγώδης αποτυχία του Κου Μεϊμαράκη στο debate των δύο πολιτικών αρχηγών

-η ΝΔ θα θελήσει να κυβερνήσει ακόμα και από την δεύτερη θέση επιδιώκοντας και μετά τις εκλογές την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

-με την αποφυγή του ανοίγματος, όσο ήταν κυβέρνηση, της Λίστας Λαγκαρντ, ακόμα και σήμερα δεν την αφήνει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της

-μετά τις εκλογές θα ανοίξει επιτέλους σοβαρά το θέμα του αρχηγού στην ΝΔ, με πληροφορίες που λένε πως η πτέρυγα του πρώην πρωθυπουργού Κων/νου Καραμανλή αναζητεί για την ηγεσία ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο

-μετά τις εκλογές, και την διαφαινόμενη νέα ήττα, το κόμμα θα ξανά κάνει στροφή προς τον κεντροδεξιό χώρο, πράγμα που μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά για πρόσωπα που έχουν έρθει στην ΝΔ επί εποχής Σαμαρά

Όσες προσπάθειες και να γίνονται από τα μέσα για το 3ο κόμμα, για να είναι τελικά το ΠΑΣΟΚ, στις επερχόμενες εκλογές το 3ο κόμμα θα είναι πάλι η Χρυσή Αυγή. Και φυσικά για αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο λαός, για την ψήφο διαμαρτυρίας του, αλλά μόνο τα κόμματα που δεν δίνουν βήμα στο συγκεκριμένο σχηματισμό.

Και αυτό το λέω γιατί κατά την γνώμη μου η Χρυσή Αυγή, αν δεν είχε κάνει την συνέντευξη ο Κος Μιχαλολιάκος στον Κο Χατζηνικολάου, θα ήταν ακόμα πιο ψηλά σε ποσοστά. Εκεί υπέπεσε σε δύο πολύ σημαντικά λάθη, που είμαι βέβαιος πως θα του στοιχήσουν στην κάλπη. Είναι χαρακτηριστικό πως για να αντιμετωπίσεις κάποιον, όπως λένε έγκριτοι επικοινωνιολόγοι, τον βγάζεις στα κανάλια και εκτίθεται. Δεν τον αποκλείεις από τα Μ.Μ.Ε. ώστε να έχει όλο το χωροχρόνο να «κρύψει» τις ιδέες του.

Και επειδή παραπάνω αναφέρθηκα στο ΠΑΣΟΚ, να τονίσω πως θα είναι το 4ο κόμμα και θα μπει ενισχυμένο στην βουλή σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Δύο λόγοι βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση, ότι δεν κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές ο Κος Παπανδρέου με άλλο κόμμα και ότι έγινε συνεργασία με την ΔΗ.ΜΑΡ.. Φυσικά και είναι σχεδόν βέβαιο, πως αν οι ΑΝ.ΕΛ. δεν μπουν στην βουλή, το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση, σε περίπτωση που η Κα Γεννηματά κάνει στην άκρη από αυτήν την επερχόμενη συνεργασία τον Κο Βενιζέλο.

Το ΚΚΕ, θεωρώ πως θα βγει ενισχυμένο από αυτήν την μάχη σε ποσοστά, όχι ωστόσο τόσο που να του δίνει μια θέση πάνω από την 5η. Ανάλυση εδώ δεν χωράει αφού το συγκεκριμένο κόμμα δεν έχει ρεαλιστικές θέσεις για την επόμενη ημέρα.

Το ΠΟΤΑΜΙ, θεωρώ πως θα βγει πολύ αποδυναμωμένο από τις αυριανές εκλογές. Φυσικά με ποσοστά χαμηλότερα από τον στόχο του προέδρου του (10%), αλλά με ακόμη χαμηλότερα ποσοστά και από την προηγούμενη φορά που εισήλθε στην βουλή. Εδώ ωστόσο έχουμε μια αντιστροφή, αφού ότι και να κάνουν οι ΑΝ.ΕΛ. βλέπω πως το ΠΟΤΑΜΙ θα είναι σίγουρα στην επόμενη κυβέρνηση. Και αυτό γιατί θεωρώ πως θα χρειαστεί συνασπισμός τουλάχιστον 3ων κομμάτων για να κάνουν τους 151 βουλευτές.

Φτάσαμε λοιπόν φίλοι μου να μιλήσουμε και για την Ένωση Κεντρώων που θα είναι στην επόμενη βουλή. Ένας άνθρωπος που έκανε σημαία της ζωής του να εισέλθει στο κοινοβούλιο και που την στιγμή που μπαίνει ξεκινάει να κινείται σαν το παλιό πολιτικό κατεστημένο. Δεν είναι τυχαίο πως ο Κος Λεβέντης έχει βάλει σε περίοπτες θέσεις στα ψηφοδέλτια του 4 συγγενής του, μόλις κατάλαβε ότι εισέρχεται στην βουλή. Η πρόβλεψή μου για την Ένωση Κεντρώων είναι πως θα έχει ποσοστό κοντά στο 4% και ίσως, το σύστημα βοηθήσει να παίξει ρόλο στην επόμενη ημέρα, στην επόμενη κυβέρνηση, με περιορισμένες πάντα πιθανότητες για το συγκεκριμένο σενάριο.

Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα κόμμα, όπως το ΚΚΕ, που δεν έχει ρεαλιστική θέση για το αύριο, πέραν του ότι με τις κινήσεις τους ανάγκασαν το κυβερνόν κόμμα σε διάσπαση και σε επιπλέον άλλη μια εκλογική μάχη την χώρα. Και θα τονίσω κάπου εδώ πως οι κύριοι και οι κυρίες που απαρτίζουν αυτό το κόμμα, ναι μεν δεν συμφωνούσαν με την νέα συμφωνία, αλλά από την άλλη δεν δέχονταν να παραιτηθούν και να χάσουν την βουλευτική θέση με ότι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο βλέπω πως το συγκεκριμένο κόμμα θα παλέψει για ένα ποσοστό κοντά στο 3.5%.

Καταλήγοντας θα μιλήσουμε για το κόμμα που σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις το δίνουν έξω από την επερχόμενη βουλή, όπως έκανα και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Θεωρώ πως οι ΑΝ.ΕΛ. θα μπουν στην βουλή, έστω και οριακά (κοντά στο 3%), και αυτό γιατί ναι μεν δεν τους ευνοεί που ήταν στην προηγούμενη κυβέρνηση αλλά από την άλλη οι ΑΝ.ΕΛ. μπορούν να πάρουν σε ψήφους ότι είχε απομείνει από το ΛΑΟΣ που δεν κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές, μπορούν να πάρουν ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που άκουσαν την συνέντευξη του Κου Μιχαλολιάκου στον Κο Χατζηνικολάου αλλά επίσης μπορούν να πάρουν και από την ίδια την ΝΔ, αφού αν και έχει πιάσει υψηλά ποσοστά στην συσπείρωση της ακόμα απέχει από το 100%. Φυσικά αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο και εισέλθουν στην βουλή θα είναι και το πρώτο κόμμα που θα συνεργαστεί στην νέα κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη αν τελικά δεν μπουν στην επόμενη βουλή, καθιστούν τις συνεργασίες που θα μπορεί να κάνει ο Κος Τσίπρας πολύ περιορισμένες αλλά παράλληλα οι πληροφορίες λένε πως ο Κος Καμμένος θα είναι και ο επόμενος υπουργός Αμύνης.

Ελπίζω να σας έδωσα μέσα σε αυτό το άρθρο πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν πρωτίστως όχι να ψηφίσετε τον καλύτερο αλλά να ψηφίσετε αύριο το κόμμα… που θα κάνει λιγότερο κακό στην ΕΛΛΑΔΑ μας!!

  
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detector

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.