Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 22ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Για άλλη μια ημέρα είμαστε μαζί σας με την αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 22ο)». Σήμερα και λόγω της καινούργιας περιόδου που διανύουμε θα αναλύσουμε κάποια θέματα πολύ χρήσιμα για το «BodyBuilding & Υγεία».

Θα σας παραθέσουμε ένα πιο ενισχυμένο άρθρο που θα σας βοηθήσει και στην καθημερινότητά σας αλλά και στην προπόνησή σας. Θα μιλήσουμε για την καφεΐνη, την προπόνηση των αδυνάτων σημείων, για την καρδιοαγγειακή προπόνηση, την σχέση καρδιοαγγειακή προπόνηση και μνήμης, για την βιταμίνη C, για την υπέρταση και τέλος για τον συνδυασμό πρωτεΐνης και θρεπτικών συστατικών στα γεύματα μας. Ξεκινάμε κατά αυτόν τον τρόπο και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 22ο)» με την ευχή να το αγαπήσετε και αυτό το μέρος όπως όλα τα προηγούμενα.
  • Η Καφεΐνη
Με την πίεση που έχουμε σήμερα στην ζωή μας πολλοί άνθρωποι βασίζονται στην καφεΐνη ώστε να μπορέσουν να αντέξουν. Όμως το να πίνετε καφέ δεν είναι μία επιτυχημένη μακροπρόθεσμη λύση. Μην ξεχνάτε ότι ο καφές μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιο όλη την νύχτα με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πολύ περισσότερο κουρασμένοι. Εάν το παραπάνω σας ακούγεται γνωστό και θέλετε να σταματήσετε αυτό τον αέναο κύκλο προσπαθήστε να μειώσετε την καφεΐνη ή να την κόψετε τελείως. Πράγματα που θα πρέπει να κόψετε τελείως ή να μετριάσετε είναι ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά και η σοκολάτα. Η καφεΐνη επηρεάζει το σώμα σας για 24 ώρες αλλά εσείς εάν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα χωρίς να πιείτε καφέ, τουλάχιστον πιείτε τον νωρίς το πρωί. Η επίδραση της καφεΐνης θα έχει εξασθενήσει μέχρι να έρθει η στιγμή που θα πέσετε για ύπνο. Εάν μπορείτε πιείτε καφέ χωρίς καφεΐνη ή προτιμάτε αναψυκτικά που δεν έχουν καφεΐνη. Φυσικά όλα τα παραπάνω αλλάζουν αν πρόκειται να κάνετε μια δυνατή προπόνηση στο γυμναστήριο. Τότε για να δείτε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, όπως προκύπτουν και από τα παραπάνω, επιβάλλεται να πιείτε καφεΐνη σε οποιαδήποτε μορφή της και κυρίως σε μορφή χαπιού ώστε να είναι καθαρή.
  • Η Προπόνηση Των Αδυνάτων Σημείων
Βελτιώστε το στήθος σας επικεντρώνοντας την προπόνησή σας σε εκείνο το τμήμα του που έχει μείνει πίσω. Πρώτα από όλα καθορίστε ποια περιοχή του χρειάζεται περισσότερη δουλειά: άνω θωρακικοί, κάτω θωρακικοί, μέσα στήθος, έξω στήθος ή θώρακας. Για άνω θωρακικούς προσθέστε ένα ακόμη σετ στις επικλινείς πιέσεις και στις επικλινείς εκτάσεις. Για κάτω θωρακικούς βάλτε στην προπόνησή σας βυθίσεις στο δίζυγο με επιπλέον βάρος και κατακλινείς πιέσεις. Για την μέσα περιοχή του στήθους κάντε διασταυρώσεις τροχαλίας και κάντε πιέσεις στον πάγκο με πιο κλειστή λαβή. Για τις έξω πλευρές του στήθους κάντε εκτάσεις από ίσιο πάγκο, εκτάσεις σε τροχαλία ή πιέσεις σε πάγκο με πολύ ανοιχτή λαβή. Στην προπόνησή σας δώστε προτεραιότητα σε αυτά τα αδύνατα σωματικά τμήματα. Γυμνάστε τα πρώτα όταν έχετε πολλές δυνάμεις έτσι ώστε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Προσοχή όμως μην γυμνάζετε υπερβολικά αυτά τα αδύνατα σημεία γιατί τότε θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα – θα χάνετε όγκο αντί να τον αυξάνετε. Ο βασικός κανόνας είναι να αλλάζετε συνέχεια την προπόνησή σας ανάλογα με το τι ακριβώς χρειάζεται το σώμα σας.
  • Καρδιοαγγειακή Προπόνηση
Πολλοί αθλούμενοι δεν θέλουν να κάνουν καρδιοαγγειακή προπόνηση στα πλαίσια της συνολικής τους προπόνησης επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν μυς. Έτσι λοιπόν αφήνουν να κάνουν αεροβική προπόνηση μόνο όταν προετοιμάζονται για κάποιον αγώνα. Εάν όμως εσείς θέλετε να έχετε συνολικά καλή καρδιοαγγειακή υγεία και καλή απόδοση στο γυμναστήριο θα πρέπει να κάνετε κάποιας μορφής αεροβική δραστηριότητα σε συνεχή βάση. Η καρδιοαγγειακή αντοχή θα βελτιώσει την πρόοδο που έχετε στην προπόνηση με βάρη γιατί έτσι θα μπορείτε να κάνετε περισσότερες ασκήσεις πριν αναγκαστείτε να σταματήσετε λόγο κόπωσης. Εάν εσείς είστε από εκείνους που δεν τους αρέσει να κάνουν μέσα στο γυμναστήριο στατικό ποδήλατο ή να τρέχουν σε διάδρομο, τότε το καλύτερο είναι να βγείτε έξω και να κάνετε γρήγορο βάδην. Το γρήγορο βάδην είναι το ίδιο ωφέλιμο όπως και το ελαφρό τρέξιμο και επιπλέον δεν πιέζονται πολύ τα γόνατά σας. Όσο το δυνατόν αποφεύγετε να τρέχετε επάνω σε σκληρές επιφάνειες όπως είναι το μπετόν.
  • Σχέση Καρδιοαγγειακής Προπόνησης & Μνήμης
Μπορεί οι αθλούμενοι να θέλουν να επικεντρώνονται αποκλειστικά στην αύξηση της δύναμής τους, όμως οι απλές καρδιαγγειακές ασκήσεις θα κρατήσουν μακριά το ανεπιθύμητο σωματικό λίπος, θα προστατεύσουν το μέγεθος του εγκεφάλου και θα διαφυλάξουν την μνήμη όσο μεγαλώνουν. Ερευνητές του University of Pittsburgh ανακάλυψαν πως περπατώντας 8χλμ ή και παραπάνω εβδομαδιαίως, βοηθά στην μείωση κατά το ήμισυ του κινδύνου άνοιας και της νόσου Alzheimer για το υπόλοιπο της ζωής.
  • Βιταμίνη C
Εάν είστε άντρας και προσπαθείτε να κάνετε με την γυναίκα σας ένα παιδί, παίρνετε καθημερινά βιταμίνη C ώστε να διατηρείτε το σπέρμα σας σε καλή υγεία. Η βιταμίνη C προστατεύει τα σπέρματα από τις φθορές. Ένα υγιές σπέρμα δεν απαιτείται μόνο για την γονιμοποίηση του ωαρίου αλλά και για την δημιουργία ενός υγιούς εμβρύου. Τα ελαττωματικά σπερματοζωάρια είναι ίσως η αιτία περισσότερων αποβολών και προβλημάτων στα έμβρυα από ότι ευθύνονται τα ελαττωματικά ωάρια. Προσέξτε λοιπόν τον εαυτό σας και τα παιδιά που θα αποκτήσετε. Από την άλλη η Βιταμίνη C βοηθάει και σε άλλες καταστάσεις της καθημερινότητας. Παίρνετε βιταμίνη C όλο τον χειμώνα; Ίσως και να μην χρειάζεται. Ερευνητές έλεγξαν τα αποτελέσματα ερευνών (55 συνολικά) που έκαναν για 65 χρόνια και ανακάλυψαν ότι η βιταμίνη C μπορεί και να μην αποτρέψει το κρυολόγημα έστω και εάν την παίρνει κάποιος σε μεγάλες δόσεις. Ούτε βέβαια μπορούσε η βιταμίνη να μειώσει την διάρκεια που υπέφερε κάποιος από ένα κρυολόγημα. Όμως κάποιες έρευνες οι οποίες έγιναν σε σκιέρ, στρατιώτες και μαραθωνοδρόμους που ήταν εκτεθειμένοι σε υπερβολικά κρύες συνθήκες ή σωματική πίεση και που έπαιρναν βιταμίνη C ,εμφάνισαν ότι πάθαιναν 50% λιγότερα κρυολογήματα από εκείνους που έπαιρναν ένα αδρανές φάρμακο. Εάν λοιπόν εσείς ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που γυμνάζονται έντονα και συχνά σημαίνει ότι χρειάζεστε οπωσδήποτε να παίρνετε βιταμίνη C. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα αλλά μπορείτε να απαλύνετε τα συμπτώματα με ξεκούραση, λήψη πολλών υγρών και κάνοντας γαργάρες με αλατόνερο για τον λαιμό σας. Εάν υποφέρετε επίσης από πονοκέφαλο ή έχετε πυρετό λόγω του κρυολογήματος είναι καλύτερο να παίρνετε μια ασπιρίνη.
  • Η Υπέρταση
Η υπέρταση (η υψηλή πίεση του αίματος) είναι ένα όλο και αυξανόμενο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους ανά τον Κόσμο. Πολύ συχνά δεν υπάρχουν συμπτώματα και το 30% των παθόντων δεν καταλαβαίνουν καν ότι έχουν ανεβασμένη πίεση μέχρι να την διαγνώσει κάποιος γιατρός. Η υπέρταση, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για θανατηφόρες καρδιακές προσβολές, εμφράγματα, καρδιακή ανεπάρκεια και νεφρική νόσο. Αν δεν κάνετε συχνές μετρήσεις για να παρακολουθείτε την πίεση του αίματός σας, ξεκινήστε άμεσα. Μια «κανονική» σε βαθμό πίεση του αίματος κυμαίνεται στα 120/80mmHg ή και λιγότερο. Ακόμα κι αν δεν έχετε υπέρταση, οι τακτικές μετρήσεις της πίεσής σας θα σας φανούν χρήσιμες ως γραμμή βάσης για μελλοντικούς ελέγχους. Η τακτική καρδιαγγειακή άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην παρεμπόδιση της υπέρτασης και στην χαμηλότερη συστολική πίεση στο αίμα, επομένως, μην επικεντρώνεστε μόνο στην άσκηση δύναμης.
  • Συνδυασμός πρωτεΐνης & Θρεπτικών Συστατικών
Όταν επιλέγετε το επόμενο γεύμα σας για πρωτεΐνη, σκεφτείτε κάποιο το οποίο όχι μόνο παρέχει θρεπτικά συστατικά για το χτίσιμο των μυών σας, αλλά επίσης μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο και ελέγχει το επίπεδο της HDL χοληστερίνης: Τα ψάρια όπως: η σαρδέλα το σκουμπρί, ή τσιπούρα, ο κολιός, το λαβράκι, η ρέγκα και ο γαύρος έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην ενίσχυση των επιπέδων καλής χοληστερίνης στον αίμα ενώ ταυτόχρονα αποκλείουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου, όπως του πνεύμονα, του εντέρου και του προστάτη. Ένα υψηλό επίπεδο στην HDL, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της φλεγμονής στο σώμα και εναντιώνεται στην επιβίωση, στην ανάπτυξη και στην εξάπλωση διαφόρων κυττάρων νεοπλασμάτων (όγκων).

Έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 22ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape Plagiarism Check

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.