Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 24ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Και σήμερα είμαστε μαζί σας με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Μετά την τεράστια απήχηση που είχε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 23ο)», είμαστε μαζί σε μικρό χρονικό διάστημα για να σας ανεβάσουμε το 24ο μέρος αυτής μας της θεματικής ενότητας.

Σήμερα θα αναλύσουμε τις πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας, το ωμέγα-3, θα μιλήσουμε για τις θρομβώσεις και τέλος θα αναφέρουμε την χρησιμότητα των καρδιαγγειακών ασκήσεων.

Ξεκινάμε και σήμερα λοιπόν την ανάλυση του «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 24ο)»!!

  • Πολυφαινόλες – Αντιοξειδωτικά
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι κάποια ελαφριά γεύματα όπως το ποπ κορν περιέχουν πολυφαινόλες η αντιοξειδωτικά που αποβάλουν τις ελεύθερες ρίζες από το σώμα. Οι τροφές που περιέχουν πολυφαινόλες είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και η σοκολάτα είναι γνωστές για την ιδιότητα που έχουν να προλαμβάνουν καρδιοπάθειες και καρκίνο. Σύμφωνα με έρευνες οι ξηροί καρποί που είναι πλούσιοι και σε φυτικές ίνες περιέχουν πολυφαινόλες σε μεγάλο βαθμό. Το σιτάρι, η βρώμη και οι σταφίδες είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Το ποπ κορν έχει αποδειχθεί βάση ερευνών ότι είναι το σνακ με τον μεγαλύτερο αριθμό αντιοξειδωτικών. Θυμηθείτε να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας ,πάντα χωρίς βούτυρο.
  • Ωμέγα-3
Ας δούμε λίγο κάποιες αλήθειες. Η προπόνηση είναι “βάρβαρη” και δεν κάνει πάντα καλό. Η εξάντληση είναι κυριολεκτικά σοβαρή ζημιά. Αυτό που μας κάνει πιο υγιείς και πιο δυνατούς, εξαρτάται ξεκάθαρα από τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας ανακάμπτει και προσαρμόζεται στις συνθήκες. Και μόλις περάσουν 24-72 ώρες μετά από μια εξουθενωτική προπόνηση, συνειδητοποιείτε πόσο αληθινό είναι όλο αυτό. Όμως αυτές οι 2-3 δύσκολες μέρες, δεν χρειάζεται να είναι πλέον τόσο άσχημες όσο ήταν μέχρι πρότινος. Ερευνητές από το τμήμα διατροφής και διαιτητικής του Saint Louis University (ΗΠΑ), μελέτησαν την θεωρία ότι η λήψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ελαττώνει την φλεγμονή που προκαλείται από τις αρνητικές (έκκεντρες) επαναλήψεις. Τα πορίσματα των ερευνητών πράγματι δείχνουν ότι η λήψη ωμέγα-3 μειώνει το άλγος και μπορεί να παράσχει οφέλη ελαχιστοποιώντας τον πόνο που εμφανίζεται μετά την άσκηση, στους επαγγελματίες αθλητές καθώς και σε αυτούς που μόλις έχουν επανέλθει από κάποιον τραυματισμό ή από κάποια αποχή από την άσκηση (οι οποίοι συνήθως νιώθουν πιο έντονα τις επιδράσεις των αρνητικών επαναλήψεων). Επομένως, μετά από την επόμενή σας προπόνηση, καταναλώστε πρωτεΐνη ορού γάλακτος μαζί με μερικά ωμέγα-3 και φροντίστε να ξεκουραστείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τον μυϊκό πόνο.
  • Θρομβώσεις
Ένας τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος της θρόμβωσης είναι να αντικαταστήσετε το νάτριο (αλάτι) με τη σως σόγιας. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η σως σόγιας περιέχει συστατικά που αποτρέπουν την πήξη του αίματος. Προσοχή όμως. Η σως σόγιας είναι πλούσια σε νάτριο, έτσι μην το παρακάνετε. Χρησιμοποιήστε τη με μέτρο για να δώσετε γεύση στα γεύματά σας. Η περιεκτικότητά της σε νάτριο είναι 300ml ανά κουταλιά. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση νατρίου την ημέρα είναι 2,400ml. Για να παραμείνετε συνεπής στην ημερήσια δόση προτιμήστε σως σόγιας που να είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα νατρίου, περίπου 175ml ανά κουταλιά. Μισή κουταλιά αλάτι περιέχει 1,000ml νάτριο.
  • Χρησιμότητα των Καρδιαγγειακών Ασκήσεων
Όλοι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το κυκλοφορικό τους σύστημα, μπορεί να δουν βελτίωση μέσω της προπόνησης για δύναμη. Μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο Journal of Strength& Conditioning Research κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, τα ροκανίσματα κοιλιακών, οι κάμψεις ποδιών και άλλες ασκήσεις για δύναμη, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος ομοίως με την καρδιαγγειακή άσκηση. Η παρατήρηση αυτή αποτελεί καλό νέο για όλους όσους “μισούν” την καρδιαγγειακή άσκηση αλλά θέλουν παράλληλα και να αυξήσουν την ροή του αίματος τους.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 24ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape Plagiarism Software

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.