Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 23ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Για άλλη μια φορά είμαστε μαζί σας με την αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Σήμερα θα αναλύσουμε για 23η φορά την αγαπημένη σας ενότητα με κύρια θέματα ανάλυσης την προστασία της μέσης σας, την βελτίωση της απόδοσής σας στην προπόνηση, τα κρεμμύδια και τέλος την γλυκόζη vs φρουκτόζης.

Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε και σήμερα με το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 23ο)»…

  • Προστασία Της Μέσης Σας
Πολλοί από εμάς κάνουμε δουλειά γραφείου και μοιραία δεν μπορούμε να αποφύγουμε το να καθόμαστε σε μια καρέκλα για ώρες, καθημερινά. Καμπουριάζοντας μπροστά στον Η/Υ, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη μέση σας. Μια μέθοδος που ονομάζεται stretch sitting, κατά την οποία ακουμπάτε όλη την ράχη σας στην πλάτη της καρέκλας, έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της πίεσης που ασκείται στους δίσκους της μέσης σας. Αν κάθεστε σωστά, αποτρέπετε την περαιτέρω ζημιά αλλά και βοηθάτε την σπονδυλική σας στήλη να θεραπευτεί. Θα καλυτερέψετε επίσης και την κυκλοφορία τους αίματος αλλά και την λειτουργία των νεύρων γύρω από την σπονδυλική σας στήλη. Για να καθίσετε ορθά, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι στην καρέκλα σας, σε ύψος κάτω από τις ωμοπλάτες σας ούτως ώστε να στηρίζει το κέντρο της πλάτης σας. Καθίστε με τα οπίσθιά σας όσο πιο κοντά γίνεται, στην πλάτη της καρέκλας. Από το ύψος του ισχίου, σκύψτε και αρχίστε να γέρνετε τον θώρακά σας προς τα εμπρός. Ακουμπήστε πάνω στα υποβραχιόνια της καρέκλας σας και πιέστε τα για να τεντώσετε την πλάτη σας. Συνεχίζοντας το τέντωμα, γέρνετε προς τα πίσω και ακουμπάτε το κέντρο της πλάτης σας στο μαξιλάρι. Όσο χαλαρώνετε σε αυτή τη θέση, γυρίστε τον κάθε ώμο προς τα πίσω και ξεκουράστε τα χέρια σας, έχοντάς τα κοντά στο σώμα σας. Τεντώστε τον αυχένα σας κατεβάζοντας το πηγούνι σας προς τα κάτω.
  • Βελτίωση Της Απόδοσής Σας
Έρευνα έδειξε πως η κατανάλωση ενός μείγματος από πρωτεΐνες (πρωτεΐνη από αυγό, πρωτεΐνη από ορρό γάλακτος και καζεΐνη) παρέχει θρεπτικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το να καταναλώνετε μια και μόνο πρωτεΐνη για να έχετε καλύτερη αθλητική απόδοση. Παρόλο που αυτά τα 3 είδη πρωτεϊνών είναι θρεπτικά πλήρη, η διαφορά τους εντοπίζεται στο βαθμό που χωνεύεται το κάθε ένα από τον οργανισμό. Το αποτέλεσμα μιας χρονομετρημένης απελευθέρωσης αμινοξέων, παρατείνει την χρονική περίοδο κατά την οποία τα απορροφημένα αμινοξέα εισέρχονται στους μυς, δίνοντας έτσι καλύτερη ανάκτηση. Πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες για να βρεθεί ο καλύτερος συνδυασμός για όσους αθλούνται, με σκοπό να βελτιώσουν την αντοχή τους αλλά και για όσους αθλούνται για την δύναμή τους, μιας και οι δύο αυτές κατηγορίες αθλητών έχουν συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες για να πετύχουν τον στόχο που έχουν θέσει.
  • Τα Κρεμμύδια
Παρόλο που τα κρεμμύδια έχουν κακό όνομα κάνοντάς σας να κλαίτε και διώχνοντας το άλλο φύλο λόγω της άσχημης αναπνοής που αφήνουν, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας για την ενίσχυση της αντοχής σας. Πρόσφατη έρευνα έφερε στο φως, πως το εκχύλισμα κουερσετίνης (quercetin), φλαβονοειδές που υπάρχει μέσα στο κρεμμύδι, αυξάνει την αντοχή. Η κουερσετίνη εμποδίζει την φλόγωση που συνδέεται με τις αλλεργίες. Προστατεύει επίσης από έλκη στομάχου και από διάφορες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του οισοφάγου αλλά και του παχέως εντέρου. Προσθέστε κρεμμύδια σε ομελέτες από αυγά και σε σούπες. Κόψτε τα σε λεπτές φέτες και μαγειρέψτε τα με το κοτόπουλο σας. Αν δεν σας ενοχλούν τα ωμά κρεμμύδια, προσθέστε τα στις σαλάτες σας αλλά και στα σάντουιτς που φτιάχνετε.
  • Γλυκόζη VS Φρουκτόζης
Οι γλυκαντικές ουσίες δεν δημιουργούνται όλες ισάξιες. Σχετική έρευνα δείχνει ότι η Γλυκόζη φαίνεται να καταστέλλει την πείνα, ενώ αντιστοίχως η Φρουκτόζη, φαίνεται να μας κάνει να ζητάμε περισσότερη τροφή. Η καθεμία από αυτές, επηρεάζει διαφορετικά το υπεύθυνο για την καταστολή της όρεξης, μόριο του εγκεφάλου μας, malonyl-CoA. Η Γλυκόζη, αυξάνει το μόριο αυτό, οδηγώντας σε μικρότερη λήψη τροφής, από τη στιγμή που η Φρουκτόζη το μειώνει έχοντας σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη λήψη τροφής. Πριν λοιπόν αγοράσετε οποιοδήποτε τρόφιμο, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα για να αποφύγετε, όσο το δυνατόν περισσότερο, προϊόντα με σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε Φρουκτόζη.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 23ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape Web Plagiarism Scanner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.