Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

"Sebastian Vettel...No Risk, No Fun!!"


Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε μαζί μετά από πάρα πολύ καιρό για να σχολιάσουμε ένα αθλητικό γεγονός που ολοκληρώθηκε μόλις χθες. Πριν σχεδόν ένα χρόνο ο Experiences Collector δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Sebastian Vettel…Οδηγεί Στα Όρια…!!!» στο παρακάτω URL: http://experiencescollector.blogspot.gr/2011/10/sebastian-vettel.html.

Ένα χρόνο μετά λοιπόν ερχόμαστε πάλι να αναρτήσουμε άλλο ένα άρθρο για τον μεγάλο αυτόν αθλητή – πιλότο. Ένα άρθρο για την πορεία του μέχρι τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του.

Από το 2006 έως σήμερα λοιπόν τα κυριότερα κατορθώματα του είναι, οι περισσότεροι πόντοι σε ένα πρωτάθλημα (392, σεζόν 2011), ο νεότερος οδηγός σε Γκραν Πρι (2006, Τουρκία), ο νεότερος οδηγός που έκανε ταχύτερο γύρο (2006, Τουρκία), ο νεότερος οδηγός που πήρε βαθμό σε αγώνα (2007, Ιντιανάπολις), ο νεότερος ταχύτερος οδηγός για ένα γύρο (2007, Ιαπωνία), ο νεότερος οδηγός σε Pole Position (2008, Ιταλία), ο νεότερος νικητής σε Grand Prix (2008, Ιταλία), ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής (2010), ο νεότερος πιλότος που πήρε τη δεύτερη θέση (2009) και ο νεότερος πιλότος με 3 παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό του (2010, 2011, 2012).

Ο Sebastian Vettel γεννήθηκε στις 3/7/1987 στο Χέπενχαϊμ της Γερμανίας. Η ζωή του και η πορεία του ανάλογη με τον 7κις παγκόσμιο πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ. Από μικρός είχε δείξει την μεγάλη του αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μόλις το 1995 έτρεξε στον πρώτο του αγώνα με καρτ. Σε ηλικία 9 ετών βρήκε το πρώτο του χορηγό (Red Bull) και ένα χρόνο μετά στέφθηκε πρωταθλητής Γερμανίας στα καρτ.

Το πέρασμα στην F1 έγινε το 2002 μόλις 15 ετών στην BMW όπου αφού κέρδισε 42 υποψήφιους για να πάρει αυτήν την θέση στέφθηκε και πρωταθλητής στην Formula BMW. Κάπου εκεί ήρθε και μια δήλωσή του που λέει πάρα πολλά. «Ο Άιτον Σένα και ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι τα πρότυπά μου. Θεωρώ τον Μίκαελ ως είδωλο όχι γιατί έχει κερδίσει περισσότερα από 90 Grand Prix, αλλά για το πάθος που έδωσε στο άθλημά του. Θυσίασε τα πάντα στη ζωή του για να πετύχει».

Στην σημερινή του ομάδα είναι από το 2007 και πρόσφατα υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2014. 

Οι δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου το 2010 ήταν οι ακόλουθες «Νιώθω εξουθενωμένος και δεν ξέρω τι να πω αυτή τη στιγμή. Ήταν μια τόσο μεγάλη σεζόν για όλους μας. Είμαι εξαντλημένος σωματικά και ψυχικά. Είναι σαν ένα όνειρο και δεν μπορώ να το πιστέψω. Όταν ξύπνησα το πρωί ήθελα να είμαι ήρεμος και απέφευγα να μιλάω με ανθρώπους. Τώρα θέλω να μιλήσω με όλους να τους ευχαριστήσω όλους. Στους τελευταίους δέκα γύρους, δεν ήξερα τι γινόταν. Δεν μου μιλούσε κανείς, υπήρχε απόλυτη ησυχία. Όταν μου μίλησαν ξανά, δεν πίστευα αυτό που άκουγα. Όλη μου τη ζωή, από τότε που ήμουν παιδί, έβλεπα και ονειρευόμουν με τη Φόρμουλα Ένα. Και τώρα να γίνεται πραγματικότητα ένα από τα όνειρά μου; Δεν το πιστεύω.»

Για το ήθος του πιλότου αυτού δεν τίθεται κανένα ζήτημα και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε καμία περίπτωση, χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήλωσή του για τον διαφαινόμενο διάδοχο του Μίκαελ Σουμάχερ, όταν δημοσιογράφοι πήγαν να τον συγκρίνουν με αυτόν, «Είναι γελοίο και μόνο να το σκέφτονται κάποιοι».

Καταλήγοντας να σας αναφέρω ότι δεν αντέχει την κίνηση στους δρόμους, το πρωινό ξύπνημα και το μπαγιάτικο φαγητό. Δεν πίνει καφέ, τρελαίνεται για τα γλυκά και σαν γνήσιος σκληρός άνδρας φοβάται τα ποντίκια!!

Σκεπτικό της ζωής του και η φιλοσοφία του όταν τρέχει μέχρι σήμερα, απλή και πάρα πολύ σωστή κατά την γνώμη μου, «No Risk, No Fun».

Protected by Copyscape Web Copyright Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.