Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ένα βράδυ στης...Ζωής!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Σήμερα είμαστε μαζί εκτάκτως μιας και οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, την ταλαιπωρημένη μας Ελλάδα, τρέχουν. Και όταν λέμε τρέχουν σημαίνει ότι γίνονται πράγματα που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους και ιδιαίτερα μέσα στην κοινοβουλευτική αίθουσα.

Χθες το βράδυ στην ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής εξελίχτηκαν σκηνές αλλά και ειπώθηκαν φράσεις που δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κάλεσε σύμφωνα με το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής τα κόμματα – βουλευτές για να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις Ευρωπαϊκές χώρες για το χρέος της Ελλάδος.

Μέσα σε αυτήν την διαδικασία δυστυχώς ο πρωθυπουργός, δεν έδωσε καμία παράμετρο για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται. Τόνισε μόνο τις δικές του «κόκκινες γραμμές», ενώ σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς αναλυτές ο πρωθυπουργός πιο πολύ ήθελε να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, και να κερδίσει τα κόμματα ώστε η Ελλάδα να έχει μια κοινή θέση στην διαπραγμάτευση. Μια θέση που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

Ωστόσο είμαι εδώ σήμερα για να καυτηριάσω μια απαράδεκτη συμπεριφορά μέσα στα έδρανα τις Βουλής. Στα έδρανα της Βουλής που τύχαινε να παρακολουθούν την συνεδρίαση και μαθητές. Φυσικά και αναφέρομαι στην συμπεριφορά της Νέας Δημοκρατίας και στην κόντρα που ξαναξέσπασε με την Πρόεδρο της Βουλής, τον 3ο πολιτειακό θεσμό της χώρας.

Πραγματικά μετά και τα χθεσινά, έτυχε να δω όλη την συνεδρίαση, λυπάμαι για το κατάντημα του κοινοβουλίου, αλλά και της παράταξης του αλησμόνητου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αλήθεια ο Κος Σαμαράς πότε θα καταλάβει ότι ηττήθηκε και μάλιστα με ήττα που θα την έλεγες και διασυρμό… πραγματικά συμπεριφέρεται λες και είναι κυβέρνηση, λες και δεν ευθύνεται για τίποτα για το κατάντημα της Ελλάδος. Άκουσα στην ομιλία του να λέει πως πρέπει να βοηθηθούν οι χαμηλόμισθοι και ότι οι δύο νέοι νόμοι που πέρασε η νέα κυβέρνηση είναι πολύ λίγοι και δίνουν στο λαό μόνο € 200.000.000. Επίσης τόνισε πως τους δύο αυτούς νόμους τους είχε ετοιμάσει η δική του κυβέρνηση. Πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου, ο άνθρωπος που μόνο έπαιρνε από τους Έλληνες να ξεστομίζει τέτοια ψεύδη.

Φυσικά το Show δεν τέλειωσε εκεί. Επειδή γνωρίζει ότι τον πρωθυπουργό με τέτοια δημοτικότητα από τον λαό, που ολοένα και αυξάνεται, δεν μπορεί να τον χτυπήσει, έβαλε σε πράξη το άλλο σχέδιο, να ευτελίσουμε τον 3ο πολιτειακό θεσμό της χώρας, την Πρόεδρο της Βουλής.

Στην δεύτερη επίθεση του κόμματός του προς την Κα Κωνσταντοπούλου ο Κος Σαμαράς υπέπεσε σε ένα μεγάλο λάθος. Παρασυρόμενος από τον Κο Μεϊμαράκη, ότι αυτό που κάνει η πρόεδρος να δώσει το λόγο επί προσωπικού σε υπουργό της κυβέρνησης, Κο Κατρούγκαλο, για πράγματα που ειπώθηκαν από τον Κο Σαμαρά για τον υπουργό, είναι παράνομο και υπακούοντας στην εντολή του πρώτου να φύγουν από την αίθουσα, πήρε την κοινοβουλευτική του ομάδα και αποχώρησε από την αίθουσα. Το κυριότερο όμως είναι πως ο πρώην πρωθυπουργός μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου απείλησε ανοιχτά την Πρόεδρο της Βουλής. Απείλησε με άλλα λόγια τον 3ο πολιτειακό θεσμό της χώρας. Να υπογραμμίσω κάπου εδώ πως το φυτίλι σε όλη αυτήν την διαδικασία άναψε ο συνήθης ύποπτος Κος Γεωργιάδης.

-Αναρωτιέμαι πραγματικά αυτό το κόμμα είναι που θέλει την Δημοκρατία και κυνηγάει δικαστικά άλλα κινήματα ότι είναι τρομοκρατικές οργανώσεις;   

Αλλά η παραπάνω είναι μια ρητορική ερώτηση που η ιστορία σίγουρα θα δώσει την απάντησή της.

Φυσικά μετά που ηρέμησαν τα πνεύματα η Πρόεδρος της Βουλής διάβασε τον κανονισμό και φάνηκε πόσο δίκιο είχε που έδωσε το λόγο επί προσωπικού.

Επίσης να σας θυμίσω κάπου εδώ ότι ο Κος Μεϊμαράκης, είναι βέβαιο ότι εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά όχι του Κου Σαμαρά. Άλλα συμφέροντα που σκοπό έχουν να αλλάξουν και μάλιστα άμεσα αρχηγό στο κόμμα. Αυτό φίλοι μου και φίλες μου είναι και το μεγαλύτερο λάθος του πρώην πρωθυπουργού. Ότι μέσα στην αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε δεν είχε το καθαρό μυαλό να καταλάβει που τον οδηγούν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, που τον οδηγούν οι μνηστήρες της καρέκλας του. Δυστυχώς για την συγκεκριμένη παράταξη χθες το βράδυ οδηγήθηκε ίσως στο μεγαλύτερο σφάλμα της ιστορίας της, χτύπησε τον 3ο πολιτειακό θεσμό της χώρας χωρίς καν να ξέρει τους κανονισμούς της Βουλής.

Βέβαια θα έπρεπε να αναφερθώ σε αυτό το σημείο και στην ντροπιαστική συμπεριφορά, του Κου Βενιζέλου, προς την πρόεδρο. Αλλά πραγματικά φίλοι μου και φίλες μου, ένα κόμμα που ήταν στο 4% και στην επόμενη Βουλή δεν θα είναι καν μέσα δεν μπορώ να μιλήσω. Όταν κάποιος έχει φτάσει τόσο, μα τόσο «χαμηλά» νομίζω πως δεν πρέπει καν να ασχολείσαι μαζί του.  

Κατά αυτόν τον τρόπο, είναι πλήρως κατανοητό πως αυτή η κόντρα θα συνεχιστεί, και όσο δεν πέφτει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού θα εντείνεται μάλιστα, ωστόσο επειδή η Κα Κωνσταντοπούλου μέχρι τώρα εκτελεί άριστα τα καθήκοντα της ας μάθει σίγα – σιγά η αξιωματική αντιπολίτευση, και όποιο άλλο κόμμα επιθυμεί να «χορεύει στους ρυθμούς της Ζωής!!»   
              
Protected by Copyscape Web Plagiarism Scanner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.