Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 10ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλημέρα ή καλησπέρα σας. Μετά την τρομερή απήχηση – αναγνωσιμότητα που έχουν τα άρθρα της θεματικής ενότητας «BodyBuilding & Υγεία», επανερχόμαστε άμεσα με το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 10ο)». Σήμερα ωστόσο θα ασχοληθούμε περισσότερο με το θέμα της διατροφής και της υγείας και λιγότερο με την συνιστώσα του Bodybuilding.

Κατά αυτόν τον τρόπο περνάμε άμεσα και στην σημερινή μας ανάλυση με το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 10ο)».

  • Βιταμίνη C 
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Cambridge της Αγγλίας ανακάλυψαν ότι η συχνή λήψη φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσια σε βιταμίνη C – κίτρα, ντομάτες, πεπόνια, ακτινίδια και μπρόκολα – μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο αιφνίδιου και πρόωρου θανάτου. Η βιταμίνη C προστατεύει την μεμβράνη των κυττάρων και το DNA από βλάβες, λειτουργία που είναι πολύ σημαντική και βοηθάει στην πρόληψη της εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου και στις καρδιακές παθήσεις. Η βιταμίνη C είναι επίσης πολύ σημαντική για την δημιουργία του κολλαγόνου. Επίσης όταν τρώτε διάφορα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C το δέρμα του προσώπου σας είναι πιο λείο και έχει πιο νεανική εμφάνιση. Δεν θέλετε λοιπόν μαζί με το όμορφο σώμα σας να έχετε ένα πρόσωπο που να δείχνει πιο νεανικό από την ηλικία σας;
  • Πώς Προστατεύουμε τον Οργανισμό Μας
Παίρνετε αρκετά αντιοξειδωτικά με την καθημερινή σας διατροφή; Το σελήνιο και οι βιταμίνες Α, C και Ε προστατεύουν τα κύτταρα με την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών. Τα αποτελέσματα μίας έρευνας που έγιναν στο Πανεπιστήμιο UCLA έδειξε ότι οι άντρες που έπαιρναν καθημερινά 300mg βιταμίνη C είχαν 45% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με εκείνους τους άντρες που έπαιρναν λιγότερη ποσότητα από την Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση. Μία έρευνα του Harvard έδειξε ότι η βιταμίνη Ε μείωνε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 41%. Επίσης το σελήνιο μειώνει την εμφάνιση μολυσματικών ασθενειών σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Άρα λοιπόν εάν δεν προστατεύεστε παίρνοντας αρκετά αντιοξειδωτικά με την διατροφή σας είναι καιρός να αρχίσετε να το κάνετε.
  • Γυμνάστε Σωστά Τα Πόδια Σας
Οι προβολές είναι μια πολύ καλή άσκηση για τους μηρούς και θα πρέπει να την κάνετε σε κάθε προπόνηση ποδιών. Σταθείτε όρθιος με τα πόδια ενωμένα κρατώντας μια ελαφριά μπάρα επάνω στους ώμους πίσω από το κεφάλι σας. Προσέξτε να κρατάτε την μπάρα σταθερά με τα χέρια σας. Κάντε ένα μεγάλο βήμα εμπρός με το αριστερό πόδι και λυγίστε το μέχρι ο αριστερός σας μηρός να είναι παράλληλος προς το δάπεδο. Το γόνατο του δεξιού ποδιού θα πρέπει να αγγίζει σχεδόν το έδαφος. Το άνω σώμα και το κεφάλι θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο όρθια. Από αυτή την θέση επανέρχεστε ξανά στην όρθια στάση. Κατόπιν φέρνετε το δεξί πόδι εμπρός και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία. Αυτή η άσκηση γυμνάζει όλο τον μηρό και είναι ιδιαίτερα καλή για τους τετρακέφαλου σας, ωστόσο συνιστάτε μεγάλη προσοχή σε άτομα που πάσχουν από χρόνια προβλήματα με την μέση τους.
  • Σαρδέλες Απαραίτητες Στην Διατροφή Σας
Σύμφωνα με ειδικούς στα θέματα υγείας και περιβάλλοντος, οι αλιευμένες σαρδέλες αποτελούν μια από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορείτε να φάτε. Τα μικρά αυτά ψάρια είναι εξαιρετική πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 (1950mg/85gr) και βιταμίνης D. Εξαιτίας του μικρού τους μεγέθους δεν περιέχουν τις τοξίνες που συναντάμε σε μεγαλύτερα ψάρια. Οι σαρδέλες είναι από τα πιο αειφόρα ψάρια επομένως αποτελούν, οικολογικά, την καλύτερη επιλογή. Σε συνταγές, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σαρδέλες με τόνο. Επίσης, οι σαρδέλες σε κονσέρβα –είτε σε νερό είτε σε λάδι- είναι διαθέσιμες σε πολλές ποικιλίες συμπεριλαμβανομένων και των καπνιστών ή αυτών που είναι με σάλτσα. Θα πρέπει λοιπόν, να βρίσκονται πάντα στο ντουλάπι σας. Τα κόκκαλα και το δέρμα τους είναι απολύτως φαγώσιμα.

Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε και σήμερα την τόσο αγαπημένη σας ενότητα. Μια ενότητα που ανέφερε πολύ χρήσιμες προτάσεις για την διατροφική μας υγεία. Πολύ σύντομα κοντά σας έρχεται και το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 11ο)». Όποτε μένετε όλοι και όλες στην μεγάλη παρέα του Experiences Collector, πληκτρολογώντας σε τακτά χρονικά διαστήματα την διεύθυνσή μας και αναμένοντας πολύ – πολύ δυνατά και έγκυρα άρθρα.

Protected by Copyscape Web Plagiarism Scanner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.