Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 9ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζω να σας βρίσκω με πολλή σωματική υγεία μιας και σήμερα θα αναλύσουμε στο παρακάτω άρθρο μας το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 9ο)». Η πολύ αγαπημένη σας ενότητα είναι πάλι μαζί σας και ελπίζω να απολαύσετε και αυτό το άρθρο όπως και τα υπόλοιπα.

Πραγματικά όταν πρωτοσκέφτηκα να ανοίξει και αυτό, το παράθυρο, ο «Εμπειριών Συλλέκτης» δεν μπορούσα να φανταστώ πως αυτή η ενότητα θα γίνει τόσο αγαπημένη. Για αυτό το λόγο τα άρθρα του BodyBuilding & Υγεία, γίνονται ολοένα και πιο συχνά στο blog μας.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το να τρώμε ποιοτικό φαγητό, για τον Γλυκαιμικό δείκτη, για την αλλαγή του μεταβολισμού μας, για το πώς το μπρόκολο χτίζει τον μυϊκό ιστό μας και τέλος για την προπόνηση μας με τα βάρη.
  • Τρώτε Ποιότητα & Όχι Ποσότητα
Δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή για αθλούμενους αλλά εάν προσέχετε την διατροφή σας τότε θα δείτε βελτίωση στο σώμα σας. Όταν πηγαίνετε να αγοράσετε τρόφιμα, δώστε σημασία στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Οι υδατάνθρακες και η πρωτεΐνη σας δίνουν ενέργεια και είναι απαραίτητα για την μυϊκή σας ανάπτυξη. Τα φρέσκα (και όχι κατεψυγμένα) λαχανικά και φρούτα είναι πάρα πολύ ωφέλιμα, οι ξηροί καρποί είναι πολύ καλές πηγές ενέργειας. Προτιμήστε τροφές που καταναλώνονται άμεσα. Εάν υπάρχει κάτι στα ράφια σας για εβδομάδες ή μήνες χωρίς να χαλάσει σημαίνει ότι περιέχει πολλά συντηρητικά τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για τον οργανισμό σας.
  • Επιλέξτε Τροφές Με Χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη Πριν Την Προπόνηση
Μία έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Nottingham απέδειξε ότι οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη πριν την προπόνηση μας βοηθούν στην απώλεια λίπους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας δόθηκε σε μία ομάδα πρωινό με τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη ενώ στη δεύτερη με χαμηλό. Τρεις ώρες αργότερα και οι δύο ομάδες έκαναν διάδρομο για μία ώρα με μέτρια ένταση. Εκείνοι που κατανάλωσαν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη παρουσίασαν μεγαλύτερη καύση λίπους. Ο συνδυασμός άσκησης με τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη έχει καλύτερα αποτελέσματα. Στις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη συμπεριλαμβάνονται τα δημητριακά, η βρώμη, τα μήλα και το γάλα σόγιας.
  • Αλλάξτε Τον Μεταβολισμό Σας
Ο τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολικό ρυθμό. Μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες κάνοντας τις σωστές κινήσεις. Αυξήστε τη μυϊκή σας μάζα. Προλάβετε την απώλεια μυϊκού ιστού κάνοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Καθώς μεγαλώνετε –μετά την ηλικία των 20- ο μεταβολικός σας ρυθμός πέφτει κατά 2-3%.Τρώτε μικρότερα και συχνότερα γεύματα για περισσότερη ενέργεια και για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας. Βάλτε στη διατροφή σας 20% πρωτεΐνη από άπαχο κρέας και φυτικές ίνες που θα σας κάνουν να αισθάνεστε πλήρεις.
  • Το Μπρόκολο Χτίζει Μυϊκό Ιστό
Οι αθλητές τρώνε μπρόκολο λόγω της περιεκτικότητας του σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, οι οποίες στηρίζουν την γενική υγεία και την διαδικασία της πέψης. Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι το μπρόκολο παρέχει επίσης και ορισμένα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στο χτίσιμο μυϊκής μάζας. Το μπρόκολο και κάποια άλλα οπωρικά που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, όπως π.χ. τα λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι, περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται σουλφοραφάνη. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόννης ανακάλυψαν ότι η συγκεκριμένη σύνθεση απενεργοποιεί την μυοστατίνη, ουσία η οποία εμποδίζει την μυϊκή διάπλαση. Είτε έχετε ως στόχο την ανάπτυξη των μυών σας είτε την βελτίωση της γενικής σας υγείας, θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον τρείς μεγάλες μερίδες (γύρω στα 140 με 225γρ) από αυτά τα οπωρικά σε εβδομαδιαία βάση, όμως μπορείτε ελεύθερα να τα καταναλώνετε και πιο συχνά.
  • Προπονηθείτε Με Βάρη
Η προπόνηση με βάρη είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι παρουσιάζει ιδιαίτερα οφέλη για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Αυτό υποστηρίζει μία έρευνα στην Αμερική. Απεδείχθη επίσης ότι η άσκηση με βάρη μπορεί να προλάβει τη νόσο αυτή . Αυτού του είδους η προπόνηση βελτιώνει τους ιστούς του δέρματος και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Έτσι λοιπόν υιοθετώντας την προπόνηση με βάρη στο πρόγραμμά μας, μειώνονται οι πιθανότητες να προσβληθούμε από διαβήτη αλλά και άτομα που πάσχουν από αυτό μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής τους.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 9ο)». Αυτή τη φορά πιο περιεκτικά και με περισσότερα στοιχεία από τις προηγούμενες θεωρώ προσωπικά πως και το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 9ο)» θα δημιουργήσει πολύ «θετικό θόρυβο» γύρω του, μέσα από τις αναγνώσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.