Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Το Σκορ έγινε...ΡΕΑΛ 09, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 06, ΤΣΣΚΑ 06, ΜΑΚΑΜΠΙ 06, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 03!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ώρα σήμερα να μιλήσουμε για αθλητισμό και ειδικότερα για μπάσκετ και το 3ήμερο των τελικών της Euroleague. Ένα 3ήμερο που δεν είδαμε τόσο ποιοτικό μπάσκετ, αλλά είδαμε μεγάλες ανατροπές, όπως αυτή του Ολυμπιακού απέναντι στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας, ΤΣΣΚΑ, είδαμε επίσης μια άνετη επικράτηση της ΡΕΑΛ και στους δύο αγώνες που πήρε μέρος αλλά παράλληλα γίναμε μάρτυρες και στην χειρότερη εικόνα ομάδας του Ομπράντοβιτς σε Final Four όπως και τις ανεπίτρεπτες ενέργειες του καλαθοσφαιριστή Σπανούλη, μετά την ήττα του από την ΡΕΑΛ.

Ξεκινάμε όμως από την αρχή, η μεγάλη ανατροπή έγινε και πάλι, για δεύτερη φορά φέτος μετά τα πλεϊ-οφ με την Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός με ένα απίστευτο come back στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, κατάφερε να πάρει αυτός το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής. Και λέω απίστευτο γιατί η Ρώσικη ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Λέω απίστευτη γιατί μια ομάδα 42 εκατομμυρίων με πολύ καλό Έλληνα προπονητή πάλι δεν καταφέρνει να φτάσει στο στόχο της που πάλευε αλλά και χτίστηκε από την αρχή της χρονιάς. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της ομάδας έχει ονοματεπώνυμο, Μίλος Τεόντοσιτς, ο άνθρωπος που είναι παρών σε όλες τις μεγάλες αποτυχίες της ΤΣΣΚΑ, αλλά και το Ολυμπιακού πριν από κάποια χρόνια. Δυστυχώς για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο λίγος αλλά και looser είναι, μην μπορώντας ούτε στιγμή να βοηθήσει την ομάδα του. Και το χειρότερο από όλα είναι πως όχι μόνο δεν την βοήθησε αλλά της έκανε και μεγάλο κακό. Κατά αυτόν τον τρόπο η μόνη λύση για Ευρωπαϊκή διάκριση για την πληγωμένη Ρώσικη ομάδα είναι μια, ένα πολύ καλό ξεσκαρτάρισμα στο τέλος της σεζόν ξεκινώντας φυσικά από τον πολύ λίγο, Μίλος. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός νίκησε τόσο δίκαια όσο αναγράφει και το τελικό σκορ. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την νίκη της ομάδας του Πειραιά, αφού πραγματικά εμφανίστηκε πιο ομάδα από την αντίπαλό της και αυτό είναι έργο μόνο του κόουτς Σφαιρόπουλου και κανενός άλλου.

Για την ΡΕΑΛ του Πάμπλο Λάσο δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Και στους δύο αγώνες κέρδισε τόσο μα τόσο δίκαια όσο και πολύ ηχηρά. Και επίσης και στους δύο αγώνες άξιζε πέρα για πέρα η διαφορά στους πόντους που νίκησε. Αυτή είναι η διαφορά της ΡΕΑΛ με τις ομάδες που αντιμετώπισε όσο και να μην θέλουν να το παραδεχτούν κάποιοι θερμόαιμοι. Να σημειώσω μόνο πως ο Γιάννης Μπουρούσης, πραγματικά άξιζε να έχει μια euroleague στην κατοχή του, όπως και ότι ο προπονητής της ομάδας έμαθε από τις πολλές «αποτυχίες» των τελευταίων χρόνων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και έστησε την ομάδα του τουλάχιστον υποφερτά ώστε να μην γίνει πάλι η αρνητική έκπληξη της διοργάνωσης.

Ο φιλέλληνας Ζέλικο Ομπράντοβιτς δυστυχώς δεν μπόρεσε ούτε στιγμή να δικαιολογήσει τον τίτλο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» με τις περισσότερες κατακτήσεις τροπαίων στην διοργάνωση. Σε αυτήν την φάση η ομάδα του Ζέλικο φάνηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων σε σημείο που αναρωτιέται κανείς, μπορεί ο Ζέλικο να κάνει τα μαγικά του κόλπα χωρίς παίχτες εγνωσμένης μπασκετικής αξίας;;

Καταλήγοντας άφησα για το τέλος τα κακώς κείμενα του τελικού που δεν είναι άλλα από την συμπεριφορά του αθλητή Σπανούλη προς τους αντίπαλους αθλητές όπως ο Ρούντι Φερνάντες αλλά και ο Γιόνας Ματσιούλης. Ένας αθλητής σε αυτό το επίπεδο κρίνεται κυρίως από την συμπεριφορά του και ο Σπανούλης δυστυχώς για εκείνον και ολόκληρο το Ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του μετά από ήττες. Και αναλύω το γεγονός, η ΡΕΑΛ λόγω της μεγάλης διαφοράς που είχε αποφασίζει να μην κάνει την τελευταία επίθεση στον τελικό με αποτέλεσμα να μην παίζει και άμυνα ο Ολυμπιακός. Ωστόσο και εδώ πρέπει να μείνουμε ο χρόνος δεν θα τέλειωνε αν κρατούσαν την μπάλα ως το τέλος της επίθεσης και έτσι ο Rodriguez Sergio πετάει την μπάλα από το κέντρο προς το καλάθι και μπαίνει τρίποντο. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού που δεν του άρεσε αυτή η εξέλιξη, αφού πρώτα είχε προκαλέσει τον Ρούντι Φερνάντεζ με τρικλοποδιά στην προηγούμενη ακριβώς φάση, πιάνει την μπάλα και την πετάει στην πλάτη του Φερνάντεζ και εκεί αρχίζει να χάνεται ο έλεγχος, μετά πηγαίνει στον Ματσιούλης και του λέει ότι είναι «Πουθενάς», με αποτέλεσμα να προσπαθούν όλοι να συγκρατήσουν τους παίχτες της ΡΕΑΛ που δίκαια πήγαν να υπερασπιστούν τους συμπαίχτες τους από την οργή του «μεγάλου» αρχηγού. Ευτυχώς με παρέμβαση των ψυχραιμότερων το παιχνίδι έληξε κανονικά. Αναρωτιέμαι αν ο εκτελεστικός διευθυντής της euroleague μαζί με τα αρμόδια όργανα τιμωρήσουν τον Σπανούλη, αλλά ακόμα και αυτό να μην γίνει όλοι κατάλαβαν, και κυρίως οι Ευρωπαίοι ότι ο Βασιλάκης δεν θα γίνει ποτέ αληθινά Μεγάλος παίχτης.

Τέλος αυτό που κρατάμε πια από το συγκεκριμένο Final four είναι η έντονη Ελληνική παρουσία σε όλες τις πρωταγωνίστριες ομάδες της Ευρώπης όπως και το ότι πια η συγκομιδή των κυπέλων σε συλλογικό επίπεδο έχει γίνει ΡΕΑΛ 09, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 06, ΤΣΣΚΑ 06, ΜΑΚΑΜΠΙ 06, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 03.



Υ.Γ. Ολοκληρώνοντας αυτό το άρθρο να σχολιάσω τον απαράδεκτο σχολιασμό των δύο «δημοσιογράφων» που μετέδιδαν το παιχνίδι στο κανάλι της ΝΕΡΙΤ αλλά και αυτό της NOVA. Οι κύριοι Ιωάννου και Καρύδας έδωσαν ρεσιτάλ για το ποιος θα κάνει την χειρότερη μετάδοση.


Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.