Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 12ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλημέρα ή καλησπέρα σας αναλόγως από πού διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές. Για άλλη μια ημέρα θα ασχοληθούμε με την αγαπημένη σας θεματική ενότητα και ήδη βρισκόμαστε στην 12η ανάρτησή της.

Σήμερα στο «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 12ο)» θα ασχοληθούμε με τα διατροφικά στοιχεία για ένα καλύτερο ύπνο, για προπόνηση στην πισίνα, τους ξηρούς καρπούς, τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και τέλος 4 λόγους για να καταναλώνετε περισσότερα φρούτα στα γεύματά σας.
  • Διατροφικά Στοιχεία Για Καλύτερο Ύπνο
Εάν έχετε πρόβλημα στον ύπνο, τότε πάρτε τα παρακάτω τρία φυσικά προϊόντα και όνειρα γλυκά. Το μαγνήσιο είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό που βοηθά στην μυϊκή χαλάρωση. Έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψή του δημιουργεί άσχημο ύπνο. Κάποιοι ειδικοί θεωρούν ότι πρέπει να λαμβάνουμε 250mgμαγνησίου πριν πάμε για ύπνο. Η L – ταυρίνη είναι ένα αμινοξύ που βοηθάει στην χαλάρωση και στην μείωση του άγχους. Προτείνεται η δόση των 500mg. Το 5-http (5 hydroxytryptophan) βοηθά στην παραγωγή σερατονίνης και μελατονίνης. Η σερατονίνη βοηθά στην ρύθμιση του ύπνου και στην όρεξη. Η συνιστώμενη δόση είναι 50mg. Εάν παίρνετε και τα τρία παραπάνω προϊόντα μισή ώρα πριν κοιμηθείτε, τότε θα κάνετε ένα πολύ καλό ύπνο και θα σας βοηθήσει να αναρρώσετε από την σκληρή προπόνησή σας.
  • Προπόνηση Στην Πισίνα
Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι που η προπόνηση σε νερό θα βελτιώσει πολύ το σώμα σας. Μπορείτε να κάνετε συνδυασμό προπόνησης με κολύμβηση ή και τρέξιμο στο νερό ενώ επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρά βάρη για περισσότερη αντίσταση. Οι ασκήσεις στο νερό βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και φέρνουν τους μυς σε πολύ καλή κατάσταση ενώ παράλληλα κοιμάστε καλύτερα το βράδυ. Μέσα στο νερό μπορείτε να τρέξετε, να τραβήξετε ή να πιέσετε πολύ πιο έντονα από ότι θα μπορούσατε στην ξηρά. Οι ασκήσεις στο νερό συνδυάζουν την καρδιοαγγειακή προπόνηση και την αντίσταση έτσι ώστε έχετε τα διπλά οφέλη στο ίδιο χρονικό διάστημα. Η άσκηση στο νερό δεν πιέζει τις αρθρώσεις και έτσι μπορείτε να κάνετε μια πιο έντονη προπόνηση χωρίς πίεση αρθρώσεων κάτι που βοηθάει πολύ όλους εκείνους που έχουν προβλήματα. Τέλος η κολύμβηση σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες και να χάσετε λίπος. 
  • Ξηροί Καρποί
Τα καρύδια, αμύγδαλα και φιστίκια περιέχουν μια πολύ δραστική ουσία που παρεμποδίζει την εμφάνιση καρκινικών όγκων. Αυτή η ουσία που ονομάζεται inositolpentakisphosphate παρεμποδίζει ένα ένζυμο που εμπλέκεται στην ανάπτυξη καρκινωμάτων. Τα καρύδια περιέχουν επίσης πολλές σημαντικές βιταμίνες, διατροφικά στοιχεία, φυτοχημικά και υγιή μονοακόρεστα λίπη που διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα την χοληστερίνη και παρεμποδίζουν την απόφραξη των αρτηριών. Βέβαια τρώτε ξηρούς καρπούς με μέτρο για να αποφύγετε τις πολλές θερμίδες. 
  • Κίνδυνος Οστεοπόρωσης
Οι άντρες μπορεί να έχουν προβλήματα οστεοπόρωσης όπως ακριβώς και οι γυναίκες (μόνο στην Αμερική υπολογίζεται ότι περίπου 12 εκατομμύρια άντρες διατρέχουν αυτόν τον κίνδυνο). Μπορείτε να προστατευθείτε παίρνοντας αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D και επιπλέον να κάνετε προπόνηση με βάρη. Σύμφωνα με μία έρευνα βρέθηκε ότι οι άντρες που έπασχαν από οστεοπόρωση είχαν χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου. Όταν η διατροφή σας δεν περιέχει αρκετό ψευδάργυρο τότε αισθάνεστε λήθαργο, τα τραύματα επουλώνονται πιο αργά, τα οστά γίνονται εύθραυστα ενώ σας πέφτουν και τα μαλλιά. Θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να τρώτε αρκετές ποσότητες από αυτό το μέταλλο προσθέτοντας στην διατροφή σας τροφές όπως είναι το καβούρι (4,6mg ανά 90 γραμμάρια), βραστά φασόλια (1,8mg ανά μισό φλιτζάνι), κοτόπουλο (2,4mg ανά 90 γραμμάρια), γαλοπούλα (3,5mg ανά 90 γραμμάρια) και κάσιους (1,6mg ανά 30 γραμμάρια).  
  • 4 Λόγοι Για Να Καταναλώνετε Φρούτα
Οι τέσσερις κυριότεροι λόγοι για να καταναλώνουμε φρούτα είναι πρώτον ότι τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ένα θρεπτικό συστατικό που υπολείπεται στις διατροφές των περισσότερων αθλητών. Δεύτερος λόγος είναι πως ένα φρούτο είναι σχετικά χαμηλό σε συνολικούς υδατάνθρακες, μια συνηθισμένη μερίδα περιέχει λιγότερα από 20 γραμμάρια. Τρίτος λόγος είναι πως το φρούτο, λόγω των συστατικών του, ικανοποιεί την ανάγκη σας για γλυκό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και ακόμα και πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ. Τέλος ο τέταρτος λόγος είναι όταν το φρούτο συνδυάζεται με πρωτεΐνη αργής απορρόφησης (κρέας, αυγά, τυρί ή κάποιο ρόφημα καζεΐνης), ελαττώνει τον αντίκτυπο που έχουν οι υδατάνθρακες ακόμα και σε μια αυστηρή δίαιτα.

Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε και σήμερα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα του «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 12ο)». Η πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα είναι εδώ, μαζί σας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να σας δίνει πολλά και χρήσιμα στοιχεία για την καθημερινή σας άσκηση αλλά και υγεία. Αναμένουμε και η 12η ενότητα να αναγνωστεί από όλους και όλες εσάς πάρα πολύ και να δημιουργήσει ρεκόρ αναγνώσεων μιας και που προσωπικά την 12η στροφή την θεωρώ την πιο δυνατή έως τώρα στην ενότητα μας «BodyBuilding & Υγεία».       

Protected by Copyscape Duplicate Content Protection Tool

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.