Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 13ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε και σήμερα μαζί για να αναρτήσουμε ένα άρθρο από την αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Με αυτά και αυτά ξεκινώντας αυτήν την ενότητα, θέλω να σας ομολογήσω, ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ την απήχηση – αναγνωσιμότητα που θα είχε σε όλους και όλες εσάς.

Το παραπάνω με χαροποιεί πάρα πολύ, και με αναγκάζει τα συγκεκριμένα άρθρα να τα ανεβάζω όλο και πιο συχνά. Σήμερα είμαστε στην 13η στροφή και θα αναλύσουμε τον καλύτερο ενισχυτικό παράγοντα για την ενέργεια μας, το φρέσκο φαγητό, όταν το στομάχι είναι άδειο πριν την προπόνηση και τέλος από τις μυϊκές αδυναμίες του σώματός μας. 
  • Ο Καλύτερος Ενισχυτικός Παράγοντας Για Την Ενέργεια
Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Βέρμοντ (Μπέρλινγκτον) απέδειξε αυτό που πολλοί γυμναστές γνώριζαν επί χρόνια. Ότι δηλαδή η πρωινή γυμναστική αυξάνει την ενέργειά σας και την κρατά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η γυμναστική μπορεί να σας δώσει άμεση ενίσχυση της ενέργειάς σας, άσχετα με το ποια ώρα της ημέρας γυμνάζεστε και σας παρέχει επίσης δόσεις από ενδορφίνες που βοηθούν στην καλή ψυχική διάθεση και μένουν ενεργές για αρκετές ώρες. Οι ερευνητές υποστήριξαν πως αν περπατήσετε για 20 λεπτά το πρωί θα σας δώσει την πρόσθετη ενέργεια που θα χρειαστείτε για να την αναλώσετε σε διάφορες δραστηριότητες μέσα σε 12 ώρες.
  • Το φρέσκο φαγητό
Για να εξοικονομήσουμε χρόνο πολλοί από εμάς προετοιμάζουμε το φαγητό μας νωρίτερα. Σε ότι όμως αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά ίσως να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό εάν τα προετοιμάζετε περισσότερο από δύο ημέρες πριν τα φάτε. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε κομμένα φρούτα και λαχανικά είναι σε αεροστεγείς σακούλες ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά σπόρων μούχλας από το ένα φαγητό στο άλλο. Μόλις κοπούν τα φρούτα και τα λαχανικά αρχίζουν αμέσως να χάνουν διατροφικά στοιχεία όπως είναι η βιταμίνη C. Πλύνετε καλά τα χέρια σας και μετά πλύνετε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα κόψετε. Μετά βάλτε τα αμέσως στο ψυγείο. Μην βάζετε ποτέ αυτά που έχετε κόψει σε νερό γιατί τότε ευνοείται δημιουργία βακτηριδίων. 
  • Άδειο Στομάχι Πριν Την Προπόνηση
Εάν δεν έχετε χρόνο να φάτε ένα γεύμα πριν την προπόνηση δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ακόμη και με άδειο στομάχι μπορείτε να αναπτύξετε τους μυς σας. Το γλυκογόνο είναι η βασική πηγή ενέργειας για έντονη προπόνηση αλλά δεν χρειάζεται τα αποθέματά του να είναι στο 100% πριν πάτε στο γυμναστήριο. Οι αθλούμενοι που θέλουν να χάσουν λίπος χωρίς όμως να χάσουν και μυϊκή μάζα γυμνάζονται με τέτοια επίπεδα γλυκογόνου όσα χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες μιας σκληρής προπόνησης έτσι ώστε να αρχίσει ο οργανισμός τους να καίει λίπος. Προσοχή όμως θα πρέπει οπωσδήποτε άμεσα μετά το τέλος της προπόνησης να πιείτε ένα ρόφημα πρωτεΐνης ώστε να ανακτήσει το σώμα σας τα διατροφικά στοιχεία που έχασε.
  • Μυϊκές Αδυναμίες
Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά κάνουμε προπόνηση, πάντα θα έχουμε ένα τμήμα του σώματός μας που θα υστερεί από τα υπόλοιπα. Κάποια μάλιστα υστερούν κατά πολύ από τα άλλα. Ξέρω ότι γνωρίζετε ανθρώπους που γυμνάζουν μόνο χέρια και στήθος αλλά προς Θεού μην κοιτάξετε τα πόδια τους. Εσείς αντί να αρχίζετε να ανησυχείτε για τα αδύνατα σημεία σας, ακολουθείστε κανονικά την προπόνηση που κάνετε αλλά τώρα δώστε προτεραιότητα σε αυτά τα σημεία. Δηλαδή τα γυμνάζετε πρώτα όταν έχετε 100% δύναμη. Επίσης μπορείτε να αυξήσετε το φόρτο για το συγκεκριμένο σωματικό τμήμα προσθέτοντας δύο σετ σε κάθε άσκηση. Βέβαια εδώ θα πρέπει να προσέχετε την υπερκόπωση. Υπάρχει πιθανότητα το αδύναμο σωματικό σας τμήμα να μην αναπτύσσεται επειδή το γυμνάζετε πολύ έντονα. Σε αυτή την περίπτωση χαλαρώστε λιγάκι και ρυθμίστε με τέτοιον τρόπο την προπόνησή σας ώστε να του δίνετε περισσότερο χρόνο για να αναρρώνει.   

Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 13ο)». Ελπίζω να αγκαλιάσετε και αυτό το 13ο μέρος όπως τα προηγούμενα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως θα είμαστε σύντομα κοντά με το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 14ο)»…

Protected by Copyscape Duplicate Content Tool

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.