Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 25ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Σήμερα είμαστε μαζί σας με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία» φτάνοντας αισίως τις 25 ενότητες. Μετά την μεγάλη απήχηση που έχει το «BodyBuilding & Υγεία», αποφασίσαμε την συγκεκριμένη θεματική ενότητα να την προβάλουμε τουλάχιστον 2 με 3 φορές μέσα στον ίδιο μήνα με καινούρια φυσικά άρθρα που πάντα θα έχουν σκοπό την καλύτερη προπόνησή σας, την υγεία σας και την πιο ποιοτική διατροφή σας.

Σήμερα είναι η ώρα να αναλύσουμε στο άρθρο μας τις γρήγορες δίαιτες, πώς να τιθασέψουμε τους πόθους μας, θα μιλήσουμε για τις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και τέλος θα μιλήσουμε για το φάρμακο της ζωής μας. Ξεκινάμε λοιπόν και σήμερα με το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 25ο)».

  • Γρήγορες Δίαιτες
Οι γρήγορες δίαιτες δεν είναι κάτι που κάνουν μόνο οι γυναίκες, γιατί πολλοί αθλούμενοι αφήνουν ανεξέλεγκτο το βάρος τους τον χειμώνα και μόλις πλησιάζει το καλοκαίρι αρχίζουν την γρήγορη και εξαντλητική δίαιτα ώστε να εμφανιστούν οι μυς τους. Εάν κάνετε κάτι τέτοιο, τότε θα έχετε παρατηρήσει ότι αρρωσταίνετε πολύ συχνά... Η γρήγορη αύξηση (του βάρους όταν σταματήσετε την δίαιτα) και η γρήγορη μείωση του, έχει αρνητική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι είστε περισσότερο επιρρεπείς στα κρυώματα και στις ιώσεις. Δηλαδή θα πρέπει να μείνετε σπίτι και να χάνετε προπονήσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνοι που διατηρούν το βάρος τους ή αναπτύσσουν σταδιακά τους μυς τους με ελάχιστη αύξηση λίπους, έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν λοιπόν θέλετε και εσείς να έχετε υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και να μην χάνετε προπονήσεις λόγω ασθενειών, προσπαθείτε να τρώτε σωστά ώστε να έχετε λίγο λίπος όλο τον χρόνο.
  • Τιθασέψτε Τους Πόθους Σας
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (Amherst), ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερο κάθεστε (είτε σε γραφείο είτε σε καναπέ), τόσο πιο πολύ πεινάτε. Ακόμα και αν το σώμα σας δεν αναζητά τις επιπλέον θερμίδες, η έρευνα έδειξε πως τα άτομα που συμμετείχαν και καθόντουσαν για ώρες, ένιωσαν 17% περισσότερη πείνα από τους υπόλοιπους που συνεχώς κινούνταν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνδρες είναι καλύτεροι από τις γυναίκες στον έλεγχο της πείνας. Η ανακάλυψη αυτή ίσως να εξηγεί το γεγονός ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας και στομαχικών δυσλειτουργιών είναι υψηλότερα στις γυναίκες από ότι στους άνδρες καθώς και το γιατί οι γυναίκες δυσκολεύονται πιο πολύ να χάσουν βάρος, από ότι οι άνδρες. Στα αποτελέσματα αυτά, ίσως να παίζουν ρόλο και οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις σεξουαλικές ορμόνες, καθώς είναι γνωστό πως επηρεάζουν άμεσα την λήψη τροφής, το σωματικό βάρος αλλά και την κατανομή του λίπους στο σώμα. Η αδράνεια, ενεργοποιεί την έκκριση της ορμόνης ghrelin (γρελίνη) η οποία αυξάνει την έντονη επιθυμία για φαγητό. Οι άνθρωποι που κάθονται αρκετό χρόνο μέσα σε μια μέρα, θα πρέπει να κάνουν διάλειμμα ανά μια ώρα, για να κινηθούν και να τεντωθούν.
  • Τροφές Με Χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη
Μία έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, απέδειξε ότι οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη πριν την προπόνηση μας βοηθούν στην απώλεια λίπους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, δόθηκε σε μία ομάδα πρωινό με τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, ενώ στη δεύτερη με χαμηλό. Τρεις ώρες αργότερα και οι δύο ομάδες έκαναν διάδρομο για μία ώρα με μέτρια ένταση. Εκείνοι που κατανάλωσαν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη παρουσίασαν μεγαλύτερη καύση λίπους. Ο συνδυασμός άσκησης με τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, έχει καλύτερα αποτελέσματα. Στις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη συμπεριλαμβάνονται τα δημητριακά, οι γλυκοπατάτες κλπ.
  • Το Φάρμακο Της Ζωής Μας
Το αμερικάνικο Κολέγιο λάνσαρε ένα πρόγραμμα στα πανεπιστήμια με τίτλο ¨η άσκηση είναι το φάρμακο¨ για να προάγει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό το πρόγραμμα που σκοπός του είναι να μυήσει τους φοιτητές σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής έχει υιοθετηθεί από πολλά πανεπιστήμια στην Αμερική όπως τα Lakeleland College, Michigan State University, Mississippi State και το πανεπιστήμιο του Texas. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την άσκηση για καλύτερη φυσική κατάσταση και βελτίωση της υγείας τους.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 25ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.