Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 27ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Σήμερα είμαστε μαζί σας, με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Κατά αυτόν τον τρόπο έχουμε την χαρά να σας αναρτήσουμε σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 27ο)» που πραγματικά για άλλη μια φορά θα σας ενθουσιάσει με την θεματολογία του.

Σε αυτήν την ενότητα θα μιλήσουμε για τo Ginger, τους κινδύνους τραυματισμού στον πάγκο, για την καρδιαγγειακή προπόνηση και για την βιταμίνη D. Ξεκινάμε λοιπόν δυναμικά και σήμερα με το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 27ο)».

  • Το Ginger
Το Ginger είναι γνωστό καταπραϋντικό για τις διαταραχές του στομαχιού, όμως πλέον, το μπαχαρικό αυτό χρησιμοποιείται και αλλού. Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε από ερευνητές στο Georgia College & State University, δείχνει ότι το ginger μπορεί αποτελεσματικά να απαλύνει τον πόνο των καταπονημένων μυών κατά 25%. Ο πόνος που προκαλείται στους μύες από την άσκηση, μειώθηκε με την χρήση ημερήσιας δόσης των 2 γραμμαρίων από ginger, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι αθλούμενοι που αναζητούν μια φυσική εναλλακτική λύση για ανακούφιση από τον πόνο, μπορούν να δοκιμάσουν προϊόντα ειδικής διατροφής που περιέχουν ginger, ή να πιούν τσάι από ginger. Απλά βράστε ένα κομμάτι από φρέσκο ginger (στο μέγεθος του αντίχειρά σας) και πιείτε το. Μπορείτε να το γλυκάνετε αν θελήσετε, βάζοντας λίγο μέλι, για να προσθέσετε και αντιοξειδωτικά στοιχεία.
  • Κίνδυνοι Τραυματισμού Στον Πάγκο
Οι αθλούμενοι όταν κάνουν πιέσεις πάγκου επιλέγουν εκείνη την λαβή με την οποία πιστεύουν ότι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Οι έρευνες δείχνουν ότι η ανοιχτή λαβή αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού στους ώμους. Το περιοδικό Strengthand Conditioning Journal έγραψε ότι η χρήση πιο κλειστής λαβής μειώνει τον κίνδυνο τέτοιου τραυματισμού ενώ δεν επηρεάζει καθόλου την μυϊκή εμπλοκή. Η διαφορά που παρατηρήθηκε μεταξύ ανοιχτής και πιο κλειστής λαβής ήταν μόνο μία μείωση της τάξης του 5% στο μέγιστο βάρος για μια επανάληψη. Άρα λοιπόν μην αφήνετε τον εγωισμό σας να σας παρασύρει όταν κάνετε πιέσεις πάγκου. Προσπαθείτε πάντα να αποφύγετε τους τραυματισμούς επιλέγοντας λίγο πιο κλειστή λαβή. Είναι καλύτερο μια μείωση του 5% παρά να μην κάνετε προπόνηση για δύο και τρεις μήνες.
  • Καρδιαγγειακή Προπόνηση
Αν και οι καρδιοαγγειακές ασκήσεις διασπούν τους μυς και χρησιμοποιούν την πρωτεΐνη τους για ενέργεια, εσείς δεν θα πρέπει να ανησυχείτε ότι θα έχετε μυϊκές απώλειες. Η προπόνηση με βάρη διασπά και ανακατασκευάζει συνεχώς τον μυϊκό ιστό και το σώμα σας εναλλάσσεται φυσιολογικά σε κύκλους αναβολισμού και καταβολισμού. Ο μόνος τρόπος για να χάσετε μυϊκή μάζα λόγω της αεροβικής προπόνησης είναι η υπερβολική προπόνηση και τα μεγάλα επίπεδα καταβολισμού. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τρέχετε επί πολλές ώρες καθημερινά. Και βέβαια οι bodybuilders δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν κάτι τέτοιο. Εάν κάνετε 30 με 45 λεπτά καρδιοαγγειακής προπόνησης πέντε ημέρες την εβδομάδα, όχι μόνο δεν θα χάσετε μυς αλλά θα αυξηθεί η αντοχή σας με αποτέλεσμα να κάνετε πολύ καλύτερες προπονήσεις στο γυμναστήριο.
  • Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D, γνωστή και σαν βιταμίνη του Ήλιου, βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει το ασβέστιο και να διατηρήσει τα οστά και τα δόντια δυνατά. Η έλλειψη βιταμίνης D συνδέεται με την περιοδοντίτιδα, τους χρόνιους πόνους στο σώμα, την οστεοπόρωση και την αδυναμία των μυών. Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη D σχετίζεται επίσης με την μειωμένη δύναμη των μυών. Λαμβάνοντας αρκετή από αυτή την σημαντική βιταμίνη, βοηθά στην αποφυγή διαφόρων τύπων καρκίνου και παρέχει προστασία ενάντια στις αυτοάνοσες ασθένειες, όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο διαβήτης τύπου Ι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην περίοδο της γρίπης και στην ανεπάρκεια της βιταμίνης D, κατά τους χειμερινούς μήνες. Η ερώτηση είναι: Πόση θεωρείται ως αρκετή; Οι ειδικοί συνιστούν 200 IU από βιταμίνη D ημερησίως στα άτομα που είναι πάνω από 50 ετών, ενώ κάποιοι άλλοι επιστήμονες, θεωρούν ότι δεν είναι αρκετή. Οι υπερβολικές δόσεις από βιταμίνη D, μπορεί να οδηγήσουν σε νεφρικά προβλήματα. Αν σας προβληματίζει το επίπεδό σας σε βιταμίνη D, επισκεφτείτε έναν γιατρό για να τεστάρει τα επίπεδα ορού της υδροξυβιταμίνης-25 D. Στο μεταξύ, οι καλύτερες τροφικές πηγές για την βιταμίνη αυτή, είναι ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες, το γάλα, το αυγό, το τυρί και το βοδινό κρέας.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 27ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.