Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 26ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλημέρα σας ή καλησπέρα σας αναλόγως από ποιο ημισφαίριο διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές. Σήμερα είμαστε μαζί σας, ξανά, με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Κατά αυτόν τον τρόπο έχουμε την χαρά να σας αναρτήσουμε σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 26ο)» που πραγματικά έχει για να αναγνώσετε πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Σε αυτήν την ενότητα θα αναλύσουμε τις τροφές που καταπολεμούν τις ρυτίδες, το βάρος στην προπόνηση, τα γιγαντοσέτ και τέλος θα μιλήσουμε για το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε λοιπόν δυναμικά και σήμερα με το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 26ο)».
  • Τροφές Που Καταπολεμούν Τις Ρυτίδες
Πόσες φορές έχετε ακούσει να λένε ότι «είστε ότι τρώτε;». Τί όμως θα πρέπει να φάμε για να αποκτήσουμε λαμπερό και υγιές δέρμα χωρίς ρυτίδες; Σας δίνουμε παρακάτω τέσσερα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την δημιουργία ρυτίδων: Τρώτε ψάρι και ιδιαίτερα σολωμό. Τρώγοντας περισσότερο καλή πρωτεΐνη όπως είναι το ψάρι δίνετε την δυνατότητα να λαμβάνουν τα κύτταρά σας τα στοιχεία που χρειάζονται για την ανακατασκευή τους. Τρώτε φυλλώδη λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα. Το μαρούλι και η λαχανίδα θα βοηθήσουν το δέρμα σας να μην γεράσει. Είναι και τα δύο πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη Α και βοηθούν να ανακατασκευαστεί το κατεστραμμένο δέρμα. Τρώτε καρύδια. Περιέχουν σίδηρο και ψευδάργυρο και μπορείτε να τα προσθέσετε σε πολλά φαγητά. Επίσης και τα αμύγδαλα περιέχουν μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου που βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματος. Βατόμουρα και φράουλες που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ισχυρών αντιοξειδωτικών που βοηθούν στις άμυνες του δέρματός μας.
  • Το Βάρος Στην Προπόνηση
Μερικές φορές βλέπεις αρκετούς να μην χρησιμοποιούν αρκετά βάρη στην προπόνησή τους ώστε να μπορέσουν να προκαλέσουν αντίδραση από τους μυς τους. Είτε προσπαθείτε να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα ή να χάσετε λίπος, δεν θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε περισσότερες από 12 έως 15 επαναλήψεις για τις περισσότερες ασκήσεις για άνω σώμα ενώ οι επαναλήψεις για κάτω σώμα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 20 σε κάθε σετ. Δεν θα πρέπει να διαλύσετε το σώμα σας αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα πρέπει και να είστε πολύ χαλαροί στην προπόνησή σας.
  • Τα Γιγαντοσέτ
Τα γιγαντοσέτ είναι η ομαδοποίηση τεσσάρων ή περισσότερων σετ τα οποία αποτελούνται από διαφορετικές ασκήσεις για ένα σωματικό τμήμα που γίνονται με πολύ λίγη παύση μεταξύ των σετ. Αυτοί που τα χρησιμοποιούν συνήθως επαναλαμβάνουν ολόκληρο το γιγαντοσέτ δύο ή τρεις φορές πριν συνεχίσουν με ένα άλλο σωματικό τμήμα. Και πάλι δεν θα πρέπει μία προπόνηση να αποτελείται ολόκληρη από γιγαντοσέτ αν και κάποιοι άνθρωποι έχουν κάνει αυτό με επιτυχία. Με τα γιγαντοσέτ είναι καλύτερο να επικεντρωθείτε σε ένα ή το πολύ δύο σωματικά τμήματα.
  • Το Ελαιόλαδο
Χημικοί από την πόλη της Φιλαδέλφεια ανακάλυψαν ότι το ελαιόλαδο και ιδιαίτερα το φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο, έχει την ίδια αποτελεσματική κατασταλτική επίδραση στον πόνο όπως το φάρμακο Ibuprofen. Το συστατικό που υπάρχει στο ελαιόλαδο και ονομάζεται Oleokanthal, παρεμποδίζει την δραστηριότητα των ενζύμων της κυκλοοξυγενάσης ανάλογα με την χορηγούμενη δόση. Δηλαδή όσο μεγαλύτερη είναι η δόση τόσο μεγαλύτερη η παρεμπόδιση. Μία καθημερινή δόση 50 γραμμαρίων ελαιολάδου αναλογεί περίπου στο 10% της δόσης του Ibuprofen που συνιστάται να λαμβάνεται από τους ενήλικες για την καταστολή του πόνου. Το ελαιόλαδο μπορεί να μην σε ανακουφίσει από τον πονοκέφαλο αυτή την στιγμή αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μακρόχρονη λήψη του μπορεί να μας προστατέψει από κάποιες ασθένειες. Η ασπιρίνη που παρεμποδίζει επίσης την κυκλοοξυγενάση προστατεύει την καρδιά και το Ibuprofen μειώνει την πιθανότητα να εμφανιστούν ορισμένες μορφές καρκίνου ενώ παρεμποδίζει τα αιμοπετάλια να δημιουργήσουν θρόμβους.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 26ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.