Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 63ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα ή καλημέρα σας αναλόγως από πού διαβάζεται τις παρακάτω γραμμές. Ξεκίνημα ενός νέου μήνα και τι καλύτερο παρά να ξεκινήσουμε και από αυτό το βήμα το μήνα μας με άλλο ένα «BodyBuilding & Υγεία». Η πολύ αγαπημένη σας ενότητα σήμερα κλείνει τα 63 μέρη.

Κατά αυτό τον τρόπο σήμερα θα μιλήσουμε για την διατροφή και την συνάρτησή της με το στρες, για την αύξηση της έντασης στην καρδιαγγειακή άσκηση, για το πώς θα βρούμε την ισορροπία για προπονήσεις με περισσότερη ενέργεια και τέλος θα καταλήξουμε σε αυτό το άρθρο μας να σας αναλύσουμε τις τροφές που καταπολεμούν τις ρυτίδες.

Ξεκινάμε λοιπόν και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 63ο)».
  • Διατροφή & Στρες
Η προσθήκη καρυδιών ή καρυδέλαιου στην καθημερινή σας διατροφή, μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας στην αντιμετώπιση του στρες. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα πολύ-ακόρεστα λίπη στα καρύδια επηρεάζουν την πίεση του αίματος κατά την ξεκούραση αλλά και στην περίπτωση έντονων καταστάσεων. Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (π.χ. το λινελαϊκό οξύ που συναντάται στα καρύδια και στον λιναρόσπορο) μπορούν επίσης να μειώσουν το επίπεδο της LDLχοληστερόλης (της κακής χοληστερόλης). Για τους ανθρώπους που υποφέρουν από υπέρταση και υψηλή χοληστερόλη, η πολλή γυμναστική και οι διάφορες ρυθμίσεις στη διατροφή τους, μπορούν να αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό την καρδιαγγειακή τους υγεία. Μπορείτε άνετα να προσθέσετε καρυδέλαιο και λιναρόσπορο σε πολλά από τα γεύματά σας ή να τα χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο των άλλων τύπων λαδιών σε πολλές συνταγές.
  • Αύξηση Της Έντασης Στην Καρδιαγγειακή Άσκηση
Έχετε κάποια επιπλέον κιλά που δεν φαίνονται στην περιφέρεια της μέσης σας και που κρύβουν τους κοιλιακούς για τους οποίους κοπιάζετε να έχετε; Ανεβάστε την ένταση της καρδιαγγειακής σας άσκησης. Μια μελέτη του University ofGuelph (Ontario), βρήκε ότι η απώλεια λίπους μπορεί να βελτιωθεί κατά 36% σε μόλις δυο εβδομάδες με μικρής διάρκειας και υψηλής έντασης εκρήξεις στην γυμναστική σας. Το έντονο διάστημα προπόνησης χτυπά τα αποθέματα λίπους διότι το σώμα σας συνεχίζει να καίει θερμίδες και καύσιμο ακόμα και μετά το πέρας της προπόνησής σας. Η επίδραση αυτής της μετά-καυσης δεν θα είναι τόσο μεγάλη αν καταναλώνετε τον ίδιο χρόνο προπόνησης, κάνοντας καρδιαγγειακές ασκήσεις μικρής έντασης.
  • Βρείτε Την Ισορροπία Για Προπονήσεις Με Περισσότερη Ενέργεια
Η βασική εξίσωση των απαιτήσεων του σώματός μας για ενέργεια είναι η εξής: Βασικός μεταβολικός ρυθμός + Ενέργεια έργου + Μεταβολική υπέρβαση = Απαιτούμενη ποσότητα ενέργειας. Οι αθλούμενοι θα πρέπει να βαδίζουν επάνω στο όριο. Δηλαδή να έχουν αρκετή ενέργεια για τις προπονήσεις τους και την μυϊκή ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα να μην έχουν επιπλέον ενέργεια από διατροφικά στοιχεία η οποία αργότερα θα αποθηκευτεί σαν λίπος. Η σωστή ισορροπία λήψης τροφής και σωματικής κατανάλωσης είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχετε την σωματική διάπλαση που θέλετε.
  • Τροφές Που Καταπολεμούν Ρυτίδες
Πόσες φορές έχετε ακούσει να λένε ότι «είστε ότι τρώτε;». Τι όμως θα πρέπει να φάμε για να αποκτήσουμε λαμπερό και υγιές δέρμα χωρίς ρυτίδες; Σας δίνουμε παρακάτω τέσσερα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την δημιουργία ρυτίδων: Τρώτε ψάρι και ιδιαίτερα σολομό. Τρώγοντας περισσότερο καλή πρωτεΐνη όπως είναι το ψάρι δίνετε την δυνατότητα να λαμβάνουν τα κύτταρά σας τα στοιχεία που χρειάζονται για την ανακατασκευή τους. Τρώτε φυλλώδη λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα. Το μαρούλι και η λαχανίδα θα βοηθήσουν το δέρμα σας να μην γεράσει. Είναι και τα δύο πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη Α και βοηθούν να ανακατασκευαστεί το κατεστραμμένο δέρμα. Τρώτε καρύδια. Περιέχουν σίδηρο και ψευδάργυρο και μπορείτε να τα προσθέσετε σε πολλά φαγητά. Επίσης και τα αμύγδαλα περιέχουν μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου που βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματος. Βατόμουρα και φράουλες που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ισχυρών αντιοξειδωτικών που βοηθούν στις άμυνες του δέρματός μας.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 63ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.