Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 64ο)»

Φίλες και φίλοι μου καλησπέρα σας. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους και όλες πάρα πολύ καλά τόσο σε θέμα υγείας αλλά κυρίως και ψυχικά. Σήμερα είμαστε μαζί για να ολοκληρώσουμε τον χρόνο που τελειώνει , με άλλο ένα «BodyBuilding & Υγεία». Επιλέξαμε το τελευταίο άρθρο για αυτή την χρονιά να είναι από την συγκεκριμένη ενότητα που υπεραγαπάτε και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα αποτελέσματα από τις δικές σας αναγνώσεις, όπως μας τα δίνει επίσημα το blogspot.gr.

Κατά αυτόν τον τρόπο σήμερα θα μιλήσουμε για τις θρομβώσεις, για την πέτρα στα νεφρά, για τους τετρακέφαλους και τέλος θα κλείσουμε αυτό το άρθρο με συμβουλές για να πολεμήσετε το λίπος.

Ξεκινάμε λοιπόν το την ανάλυση για το τελευταίο άρθρο αυτής της χρονιάς, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 64ο)».
  • Θρομβώσεις
Ένας τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος της θρόμβωσης είναι να αντικαταστήσετε το αλάτι με τη σως σόγιας. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η σως σόγιας περιέχει συστατικά που αποτρέπουν την πήξη του αίματος. Προσοχή όμως. Η σως σόγιας είναι πλούσια σε νάτριο, έτσι μην το παρακάνετε. Χρησιμοποιήστε τη με μέτρο για να δώσετε γεύση στα γεύματά σας. Η περιεκτικότητα της σε νάτριο είναι 300ml ανά κουταλιά. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση νατρίου την ημέρα είναι 2,400ml. Για να παραμείνετε συνεπής στην ημερήσια δόση προτιμήστε σως σόγιας που να είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα νατρίου, περίπου 175ml ανά κουταλιά. Μισή κουταλιά αλάτι περιέχει 1,000ml νάτριο.
  • Πέτρα Στα Νεφρά
Ο τρόπος που τρώτε μπορεί να προλάβει τον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια διατροφή που σκοπό έχει την αποφυγή της υπέρτασης, όχι μόνο επιτυγχάνει το στόχο της αλλά μειώνει και τον κίνδυνο σχηματισμού πέτρας. Έρευνες απέδειξαν ότι εκείνοι που τηρούσαν εκείνη τη διατροφή είχαν 45% λιγότερες πιθανότητες να σχηματίσουν πέτρες στα νεφρά. Η διατροφή αυτή είναι πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά και άπαχη πρωτεΐνη. Επίσης περιλαμβάνει ξηρούς καρπούς και καλά λιπαρά.
  • Τετρακέφαλοι
Έρευνες στη Δανία υποστηρίζουν ότι το μέγεθος των μηρών σας μπορεί να αποτελεί ένδειξη για κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Άτομα με ¨γεμάτους¨ μηρούς έχουν καλύτερη υγεία από άτομα με ισχνά πόδια. Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες όπως την παχυσαρκία, την ηλικία, το κάπνισμα αλλά όλα τα παραπάνω δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα της έρευνας. Μια έρευνα διάρκειας 12 ετών στην οποία έλαβαν μέρος άντρες και γυναίκες που είχαν περίμετρο μηρών λιγότερο από 61 εκατοστά είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα. Οι συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν περίμετρο μηρών μικρότερη από 46 εκατοστά είχαν διπλάσιο κίνδυνο. Οι ερευνητές δεν είναι ξεκάθαροι στην απάντησή τους γιατί το λίπος στα πόδια είναι υγιές για τον οργανισμό.
  • Πολεμήσετε Το Λίπος
Η πλειοψηφία των αναγνωστών μας που δεν είναι επαγγελματίες αθλητές, και δεν λαμβάνουν μέρος σε αγώνες μερικές φορές μπορεί να έχουν την επιθυμία για ένα σνακ αργά τη νύχτα. Τα γεύματα αυτά είναι ότι χειρότερο μπορείτε να σκεφτείτε ειδικά εάν προσέχετε το βάρος σας. Μία έρευνα που έγινε στο Nortwestern University απέδειξε ότι τρώγοντας ακατάλληλες ώρες, όπως αργά τη νύχτα , που το σώμα δεν έχει παρά μόνο την ανάγκη του ύπνου κάνουμε κακό στον μεταβολισμό μας. Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια ενήλικες ανά τον κόσμο είναι παχύσαρκοι, συμπεριλαμβανομένων και το ένα τρίτο των Η. Π. Α. Κάποιοι ενήλικες είναι πιο παχύσαρκοι επειδή λόγω των υποχρεώσεών τους αναγκάζονται να τρώνε γεύματα ώρες που δεν συνάδουν με τον φυσικό μεταβολικό ρυθμό του σώματος. Εάν είστε αναγκασμένοι να τρώτε ακατάλληλες ώρες επιλέξτε τροφές με χαμηλά λιπαρά και πιο υγιή γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 64ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.