Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Μάθε... Τι...Ψηφίζεις!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζοντας πως όλοι και όλες συνεχίζετε να ακολουθείτε τον Experiences Collector, είμαστε και σήμερα μαζί για να σας αναρτήσουμε ένα άρθρο που αφορά τις βουλευτικές εκλογές που έρχονται σε κάτι λιγότερο από 15 ημέρες.

Είμαστε μαζί λοιπόν όχι για να κρίνουμε κάποιο κόμμα ή κάποιο πολιτικό ηγέτη, αλλά για να σας βοηθήσουμε στο τι θα ψηφίσετε μέσω ενός επιστημονικού εργαλείου που δεν υπακούει αλλά και δεν δημιουργήθηκε από κανένα κόμμα. Η πρωτοβουλία 'Help Me Vote' είναι ένα ακαδημαϊκό έργο, που δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα ή κίνημα ή μέσο ενημέρωσης. Τα πολιτικά κόμματα δεν είχαν καμία επίδραση στο σχεδιασμό του έργου ενώ όλες οι πληροφορίες συγκεντρώθηκαν με την ευθύνη της ερευνητικής ομάδας.

Τα δεδομένα μπορούν να αξιοποιηθούν για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς, αλλά η ανωνυμία των χρηστών του συστήματος είναι εγγυημένη και τα δεδομένα είναι ανοικτά και διαθέσιμα σε όλους. 

Το Help Me Vote είναι μία ηλεκτρονική εφαρμογή που επιτρέπει στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις απόψεις τους για θέματα πολιτικής και επικαιρότητας με τις θέσεις των υποψηφίων και των κομμάτων, δηλαδή ένας Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου (Voting Advice Application ή VAA). Σύμβουλοι Ψήφου χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες για προεδρικές, βουλευτικές, περιφερειακές ή δημοτικές εκλογές.

Τέλος κρίνω σκόπιμο να σας αναφέρω τους δημιουργούς αυτής της εφαρμογής που είναι 2 ακαδημαϊκοί καθηγητές. Ο πρώτος είναι ο Ιωάννης Ανδρεάδης, επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ερευνητής στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας. Και ο δεύτερος είναι ο Θόδωρος Χατζηπαντελής, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας.

Ακόμα να σας αναφέρω πως αφιερώνοντας λίγο χρόνο για το συγκεκριμένο επιστημονικό βοήθημα σίγουρα θα ψηφίσετε όλοι και όλες, το κόμμα που είναι πιο κοντά στις απόψεις σας και όχι αυτό που σας προστάζουν, άλλοι εξωγενείς παράγοντες.

Φυσικά για να σας προτείνω ένα τέτοιο εργαλείο, ασχολήθηκα αρκετά, αλλά και απάντησα στις ερωτήσεις που θέτει και νομίζω πως είναι πέρα για πέρα αξιόπιστο ως προς τα αποτελέσματά του. Στο παρακάτω URL θα βρείτε το συγκεκριμένο επιστημονικό βοήθημα που ελπίζω να το πραγματοποιήσετε όλοι και όλες, ώστε το αποτέλεσμα τον βουλευτικών εκλογών τις 25 Ιανουαρίου να είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό για την Ελλάδα μας.



Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.