Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 5ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε και σήμερα μαζί σας, στο πρώτο άρθρο αυτού του χρόνου για να σας δώσουμε τις ευχές μας, για πνευματική και σωματική ισορροπία και αυτό το έτος.

Μπήκαμε κιόλας στο 2015 και μετά την υπερκατανάλωση σε οτιδήποτε τροφές αλλά και ποτά όλες αυτές τις γιορτινές ημέρες ήρθε η ώρα να αποτοξινωθούμε. Και τι καλύτερο για αυτήν την περίπτωση από το να ξεκινήσουμε την χρονιά μας από την αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 5ο)».

Σήμερα το άρθρο μας θα είναι πιο πολύ βασισμένο στην υγεία παρά στο  BodyBuilding. Νομίζω το προστάζουν οι μέρες που περάσαμε αλλά και αυτά που καταναλώσαμε. Κατά αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε ένα πιο εύκολο τρόπο για να μειώσετε την περιφέρεια στην μέση σας, θα μιλήσουμε για το θανάσιμο τρίο, για το τι είναι απαραίτητο για την διατροφή σας και θα καταλήξουμε με τις ευεργετικές ιδιότητες του ψωμιού σικάλεως.  
  • Ένας Εύκολος Τρόπος Για Να Μειώσετε Την Περιφέρεια Της Μέσης Σας
Εκτός από το να αφαιρέσετε όσο περισσότερη ζάχαρη μπορείτε από το διαιτολόγιό σας και να τρώτε όσο πιο αγνά γίνεται, μια άσκηση η οποία μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της οσφυϊκής περιφέρειάς σας είναι η πίεση στα πόδια (legpress). Οι ερευνητές βρήκαν πως αυξάνοντας τη δύναμη των τετρακέφαλών σας, μπορείτε να επιταχύνετε το βάδισμά σας κατά 15%. Περπατώντας πιο γρήγορα, βελτιώνεται η χωρητικότητα των πνευμόνων και η πίεση του αίματος κατά 10%. Μπορείτε επίσης να κάψετε επιπλέον 80 θερμίδες που θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε ανεπιθύμητο πάχος γύρω από τη μέση σας. Γυμνάζεστε στο σπίτι ή στον δρόμο που δεν έχετε κάποιο ειδικό μηχάνημα για την πίεση στα πόδια; Σταθείτε σε έναν τοίχο με τα πόδια σας να είναι 1 με 2 βήματα μπροστά. Γλιστρήστε προς τα κάτω μέχρι τα γόνατά σας λυγίζοντας, να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Πιέστε τις φτέρνες σας και γλιστρήστε προς τα πάνω. Επαναλάβετε το ίδιο κάνοντας τα συνηθισμένα σετ επαναλήψεων που θα κάνατε στο ειδικό μηχάνημα, ή ξεκινήστε με 3 σετ των 12 επαναλήψεων.
  • Το Θανάσιμο…Τρίο
Σύμφωνα με τα U.S Centers for Disease Control and Prevention, σχεδόν οι μισοί ενήλικοι Αμερικάνοι έχουν υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη. Όλα αυτά τα προβλήματα υγείας αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Ένας στους οκτώ ενηλίκους έχει τουλάχιστον δυο από αυτά και ένας στους 33 έχει και τα τρία. Μια έκθεση αναφέρει πως ένα 15% των ενηλίκων που έχουν τουλάχιστον ένα από αυτά τα τρία προβλήματα υγείας, παραμένει αδιάγνωστο. Οι Αμερικάνοι είναι πιο πιθανό να πάσχουν από τα δύο ή και τα τρία μαζί, διότι παρουσίασαν τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρτασης (42,5%). Η μελέτη έδειξε ότι οι λευκοί Αμερικανοί έχουν υψηλότερη χοληστερόλη και ότι οι Λατινοαμερικάνοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαβήτη. Πολεμήστε τα προβλήματα αυτά με την κατανάλωση αγνών τροφίμων, με την άθληση βάσει προγράμματος και ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Να κάνετε τακτικά ιατρικά τεστ για να ξέρετε σε τι κατάσταση υγείας βρίσκεστε.
  • Απαραίτητο Για Την Διατροφή Σας
Σύμφωνα με ειδικούς στα θέματα υγείας και περιβάλλοντος, οι  σαρδέλες  αποτελούν μια από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορείτε να φάτε. Τα μικρά αυτά ψάρια είναι εξαιρετική πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 (1950mg/85gr) και βιταμίνης D. Εξαιτίας του μικρού τους μεγέθους δεν περιέχουν τις τοξίνες που συναντάμε σε μεγαλύτερα ψάρια. Οι σαρδέλες είναι από τα πιο αειφόρα ψάρια επομένως αποτελούν, οικολογικά, την καλύτερη επιλογή. Σε συνταγές, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σαρδέλες με τόνο. Επίσης, οι σαρδέλες σε κονσέρβα – είτε σε νερό είτε σε λάδι - είναι διαθέσιμες σε πολλές ποικιλίες συμπεριλαμβανομένων και των καπνιστών ή αυτών που είναι με σάλτσα. Θα πρέπει λοιπόν, να βρίσκονται πάντα στο ντουλάπι σας. Τα κόκαλα και το δέρμα τους είναι απολύτως φαγώσιμα.
  • Ψωμί Σικάλεως, Ολικής Άλεσης  
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition βρήκε πως η κατανάλωση ψωμιού σικάλεως ολικής αλέσεως καθημερινά και σε διάρκεια 3 εβδομάδων, προσέφερε μεγαλύτερη ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα από ότι τα καθαρτικά. Οι άνθρωποι που πάσχουν από δυσκοιλιότητα, παθαίνουν κράμπες, φούσκωμα και νιώθουν πίεση στους κοιλιακούς τους. Στις Δυτικές χώρες το 30% των κατοίκων πάσχει από χρόνια δυσκοιλιότητα. Οι φυσικές λύσεις για την πάθηση, περιλαμβάνουν την κατανάλωση περισσότερων ινών σε συνδυασμό με πολύ νερό. Οι ίνες κρατούν την λειτουργία σε κίνηση όμως το σώμα θα χρειαστεί το επιπλέον νερό για να αποπλύνει επαρκώς τα υπολείμματα τροφής στο σύστημά μας.
Κάπως έτσι ολοκληρώνουμε το πρώτο άρθρο και για αυτόν τον χρόνο. Φυσικά η εξέλιξη την συγκεκριμένης, αγαπημένης, θεματικής μας ενότητας θα μας δώσει άρθρα που έρχονται και θα είναι ακόμα πιο «δυνατά» αλλά παράλληλα και με πολύ «υγεία» μέσα τους.
  
Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.