Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πάσχα ... δεν είναι μόνο ο οβελίας...

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας και αυτό το βράδυ, το οποίο εύχομαι να σας βρίσκει όλους και όλες ψυχικά έτοιμους για την εβδομάδα των Παθών που διανύουμε. Σήμερα είμαστε κοντά σας πάλι από το blog μας www.experiencescollector.com για να αναφερθούμε με όση ευλάβεια και σεβασμό αρμόζει στην Μεγάλη Εβδομάδα και στο βαθύτερο νόημά της. Διότι η Μεγάλη Εβδομάδα δεν είναι μία οποιαδήποτε, απλή εβδομάδα του χρόνου. Είναι μία άγια εβδομάδα που εμπεριέχει ένα βαθύτερο νόημα.

Διανύοντας λοιπόν την Μεγάλη Σαρακοστή φτάνουμε σίγα-σιγά στο τέλος της με την Μεγάλη Εβδομάδα και κυρίως με την Μεγάλη Κυριακή και το Άγιο Πάσχα. Η Μεγάλη Εβδομάδα λοιπόν αποτελεί την Εβδομάδα των Παθών του Χριστού μας και συμβολίζει, αλλά και μας θυμίζει την μεγάλη θυσία Του για εμάς τους ανθρώπους, αλλά και την μεγάλη αγάπη του ίδιου του Θεού προς εμάς τους ανθρώπους, αφού Εκείνος έστειλε τον μονάκριβο και πολυαγαπημένο του υϊό να εξευτελιστεί, να χλευαστεί, να προδωθεί, να συλληφθεί, να δικαστεί, να καταδικαστεί, να υποφέρει, να πονέσει, να σταυρωθεί, να πεθάνει και τέλος να αναστηθεί νικώντας τον θάνατο και σώζοντας με αυτόν τον τρόπο το ανθρώπινο γένος από την αμαρτία. Αυτό είναι και το βαθύτερο και πανανθρώπινο νόημα της μεγάλης θυσίας του Χριστού μας, του Σωτήρα όπως έγινε Εκείνος για εμάς. Δίοτι με αυτήν την θυσία εκπλήρώθηκαν οι Άγιες Γραφές αλλά και η υπόσχεση του Θεού για την σωτηρία του κόσμου μας. Με όλα αυτά που υπέφερε ο Ιησούς για όλους εμάς εφήρμοσε και απέδειξε έμπρακτα την μεγαλύτερη εντολή του Θεού προς τον άνθρωπο : το «Αγαπάτε Αλλήλους» . Διότι ο Χριστός δεν μας αγάπησε μόνο απλά, αλλά πόνεσε πολύ, υπέφερε και πέθανε για όλους εμάς.

Όλες λοιπόν αυτές τις Άγιες Ημέρες δεν πρέπει να τις περνούμε χωρίς να αναλογιστούμε όλα αυτά, τα οποία θα πρέπει να αποτελέσουν το έναυσμα για να γινόμαστε κάθε μέρα όλο και καλύτεροι άνθρωποι. Διότι υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι γύρω μας που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο πασχαλινός οβελίας και τα τραγούδια και οι χοροί. Ακόμη όμως και το σούβλισμα του πασχαλινού οβελία - που δυστυχώς πολλοί το θεωρούν ως μέσο ικανοποίησης της αδηφαγίας και της λαιμαργίας τους – έχει και αυτό ένα βαθύτερο νόημα, το οποίο είναι ότι αποτελεί ένα μέσο χαράς για την Ανάσταση του Χριστού. Διότι η ημέρα του Πάσχα είναι μέρα γιορτής, αφού η ανθρωπότητα με την Ανάσταση του Κυρίου σώθηκε από την αμαρτία. Για αυτό και πριν την βρώση του οβελία και των άλλων πασχαλινών εδεσμάτων θα πρέπει να προηγείται η αναστάσιμη προσευχή. Ακόμη αναλογιζόμενοι την μεγάλη θυσία που υπέστη ο Κύριος, τον σκοπό αυτής αλλά και το βαθύτερο νόημά της, θα πρέπει να αγκαλιάσουμε τον συνάνθρωπό μας, να συσφίξουμε τις σχέσεις μας μαζί του και φυσικά να τον βοηθήσουμε και να τον στηρίξουμε στην ανάγκη του. Και όχι μόνο αυτές τις άγιες ήμερες αλλά πάντα από εδώ και πέρα. Διότι η ανθρωπότητα και ο κόσμος μας έφτασε σε αυτόν τον βαθμό παρακμής, γιατί τον συνάνθρωπό μας τον ξεχάσαμε, τον φθονήσαμε, τον αποξενώσαμε, τον αφήσαμε αβοήθητο, κάνοντας μόνο τονωτικές ενέσεις εγωϊσμού στον εαυτό μας. Και όλο αυτό είναι απίστευτα λυπηρό.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και μακάρι αυτές τις άγιες ημέρες παραδειγματιζόμενοι από την θυσία του Θεανθρώπου, να επιδείξουμε μια περισσότερο ώριμη σκέψη και να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας προς τον πλησίον μας.

Στο σημείο αυτό όλη η ομάδα του blog μας http://experiencescollector.blogspot.com/ θα θέλαμε ολόψυχα να σας ευχηθούμε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση και να σας υπενθυμίσουμε ότι λόγω της αγιότητας της Μεγάλης Εβδομάδας το καθιερωμένο μας ραντεβού με την εκπομπή «Εμπειριών Συλλέκτης» της Μεγάλης Πέμπτης με τον DJ Alejandro αναβάλλεται.

Το ραντεβού μας πολύ σύντομα πάλι από εδώ, από το blog μας, www.experiencescollector.com, που τόσο αγαπάτε και εμπιστεύστε και σας ευχαριστούμε τόσο για αυτό το γεγονός.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.