Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τα Κόμματα Της Νέας Βουλής!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας, Χριστός Ανέστη και φυσικά Χρόνια σας Πολλά για αυτές τις άγιες μέρες που περάσαμε όλοι και όλες. Εύχομαι πραγματικά να σας βρήκαν αυτές οι μέρες κοντά σε αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά και να ξεκουραστήκατε και να χαλαρώσατε, όσο το δυνατόν περισσότερο για την συνέχεια της καθημερινότητας μας. Να υπενθυμίσω εδώ πως η επόμενη επίσημη αργία είναι πολύ σύντομα στην 01/05/2012 που φέτος πέφτει ημέρα Τρίτη. Οπότε όλοι και όλες ας έχουμε πια κάτι τουλάχιστον να περιμένουμε, ώστε αυτό να μας ανεβάζει την ψυχολογία μας σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε σαν ελληνικό έθνος.

Σήμερα και λόγω πια και επίσημα της προκήρυξης των εκλογών για την 06/05/2012, θα αναφερθούμε επιγραμματικά σε κάθε ένα από τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας.

ΠΑΣΟΚ

Το κόμμα που έχει μέχρι σήμερα την πλειοψηφία στην βουλή, μετά τα λάθη του παρελθόντος αλλά και την λάθος επιλογή του προηγούμενου αρχηγού του, είναι αδύνατον να πιάσει τα παλιά ποσοστά του. Φυσικά μετά την ανάδειξη του νέου του ηγέτη είναι πράγματι σαν ένα παλιό, κατεστραμμένο αυτοκίνητο με turbo μηχανή. Το θέμα είναι πως όσο και να γυρίσει το κλίμα, που ήδη έχει αρχίσει να αλλάζει, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να συγχωρεθούν τα μεγάλα λάθη που έγιναν μέχρι σήμερα. Η προσωπική μου γνώμη είναι πως το συγκεκριμένο κόμμα θα κινηθεί σε ποσοστά ανάμεσα στο 15%-20%.

ΝΔ

Το δεύτερο κόμμα της μέχρι σήμερα συγκυβέρνησης, προσπαθεί να πείσει τον λαό για μια καινούρια πρόταση ανάπτυξης της χώρας. Φυσικά ανάπτυξης της χώρας που μέχρι σήμερα, που δημοσιεύουμε το άρθρο αυτό, δεν έχει αναφέρει πως θα γίνει όλο αυτό το σημαντικότατο θέμα για τον τόπο. Φυσικά, ωστόσο κύριο θέμα είναι πως μπορεί να κυβερνήσει ο εν λόγω αρχηγός, που ζητά και εκβιαστικά και την πλειοψηφία για να μπορεί να κάνει κυβέρνηση μόνος του. Ενώ δεν έπρεπε να πάμε καθόλου σε εκλογές, μια και το αύριο θα είναι όμοιο με το σήμερα, θέλει ο αρχηγός της ΝΔ, για να γίνει και αυτός πρωθυπουργός και μόνο, να κάνει συνεχείς εκλογές καταστρέφοντας ουσιαστικά την Ελλάδα άμα συμβεί αυτό. Μέσα από αυτήν την κατάσταση πραγματικά για να μην ζήσουμε τις προηγούμενες καταστάσεις διακυβέρνησης, καλό θα είναι να πάρει όσο το δυνατόν χαμηλότερα ποσοστά. Η προσωπική μου γνώμη είναι πως θα κινηθεί ανάμεσα στο 20%-25%.

ΚΚΕ

Ένα κόμμα χωρίς βιώσιμη λύση, χωρίς σοβαρή και υπεύθυνη θέση, νομίζω πως δεν μπορεί να ξεφύγει από τα γνωστά του ποσοστά. Και αυτό, γιατί μόνο οι κολλημένοι πολιτικά και ιδεολογικά θα το ξανα- ψηφίσουν όπως γίνεται εξάλλου κάθε φορά όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αρνητική φυσικά, να ανέβει πάνω από 10% στα ποσοστά του.

ΣΥΡΙΖΑ

Είναι το κόμμα που έκανε αντιπολίτευση όλο αυτόν τον καιρό της κρίσης. Είναι το κόμμα που αναγνωρίζεται από όλους τους υπεύθυνους και αντικειμενικούς δημοσιογράφους ότι αντιπολιτεύτηκε καλύτερα και με προτάσεις την τωρινή κυβέρνηση. Φυσικά δεν είναι τυχαία το ποσοστά του που έχουν ανέβει αλλά και, ότι στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο αρχηγός του έρχεται δεύτερος πίσω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί σε ποσοστά ανάμεσα 15%-20%, θα είναι μεγάλη και πάλι αρνητική εντύπωση, να πέσουν τα ποσοστά του κάτω από αυτά του ΚΚΕ.

ΛΑΟΣ

Τα λάθη πληρώνονται όλα σε αυτήν την ζωή. Έτσι γίνεται και στην περίπτωση αυτή. Ο αρχηγός του αν και κατάλαβε πρώτος ότι για να βγει η χώρα από την κρίση θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας, μπήκε ο ίδιος και το κόμμα του σε μια συνεργασία που δεν έβγαζε πουθενά, σε μια συνεργασία που έβαλε «ραγιάδες» στο κεφάλι της Ελλάδας. Κατά αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι το συγκεκριμένο κόμμα δεν μπορεί να πάει πάνω από το 6%.

ΔΗΜΑΡ

Το συγκεκριμένο κόμμα που μόλις ιδρύθηκε και δεν μπορεί να κριθεί για το παρελθόν του, όσο και να προσπαθεί, προσωπικά δεν μπορεί να με πείσει ότι δεν είναι ένα απλό παρακλάδι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση του είναι μια έτσι μια αλλιώς. Και το λέω αυτό γιατί ενώ είχε αφήσει ανοιχτή την πόρτα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του, μόλις είδε πως τα ποσοστά του μειώθηκαν δραματικά, αυτή η σκέψη αναιρέθηκε. Γενικά καλό είναι να μπουν πολλά αριστερά κόμματα στην νέα βουλή, καινούργιοι σχηματισμοί, απλά αυτά τα κόμματα να μην προσπαθούν να μιμηθούν παλιά υπάρχοντα κόμματα. Είμαι βέβαιος πως η ΔΗΜΑΡ θα μπει στην νέα βουλή και αυτό είναι κάλο όπως προανέφερα, τα ποσοστά της όμως πιστεύω δεν μπορεί να είναι πάνω από 8%.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Πάλι έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που δεν έχει παρελθόν. Και στις δυο περιπτώσεις βέβαια οι αρχηγοί των κομμάτων αυτών έχουν παρελθόν και μάλιστα με θετικά αλλά και αρνητικά μέσα σε αυτό. Ωστόσο ο συγκεκριμένος σχηματισμός με εντυπωσίασε που ξεκίνησε και ότι κάνει το κάνει μέσα από το διαδίκτυο. Αυτή είναι μια νέα καλή πρόταση πραγματικά. Όσο για το αν είναι με το μνημόνιο ή όχι, δεν με αφορά, και δεν πρέπει να μας αφορά. Αυτό που πρέπει να μας πει το συγκεκριμένο κόμμα είναι πως αφού δεν επιθυμεί το μνημόνιο πως θα καταφέρει να κάνει την Ελλάδα να ξαναμπεί σε ρυθμούς ανάπτυξης. Η εντύπωση μου είναι πως, όσο εντύπωση και να έκανε στην έναρξη του το συγκεκριμένο κόμμα, όπως και η ΔΗΜΑΡ, εκλογικά δεν θα ανέβει πάνω από το 11%.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Είναι ένα κόμμα με ακραίες αντιλήψεις. Είναι ένας παλιός σχηματισμός που πραγματικά επιθυμώ να εισέλθει στην βουλή. Πιστεύω ακράδαντα πως μόνο μέσα από την πολυφωνία, όποια και να είναι αυτή συντηρείται ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Το ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πιστεύω δεν θα είναι πάνω από 6%.

Φίλοι μου και φίλες μου αυτά είναι τα κόμματα που κατά την προσωπική μου γνώμη θα εισέλθουν στην επόμενη βουλή και αυτά σας ανέφερα. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ πιστεύω πως πάλι, αν και τα ποσοστά τους τώρα δείχνουν είσοδο στην επόμενη βουλή, δεν θα τα καταφέρουν τελικά. Η αυτοδυναμία για κανένα κόμμα δεν υπάρχει, αφού πραγματικά για εμένα ίσως, να μην υπάρχει και δυνατότητα για συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αφού τα ποσοστά τους δεν θα το επιτρέψουν. Αν σωθεί αυτή η συγκυβέρνηση θα είναι μόνο από το bonus που παίρνει το πρώτο κόμμα των 50 εδρών.

Ίσως και μια καλή περίπτωση κόμματος που δεν ανέφερα είναι και οι Οικολόγοι του Βεργή με την Αλεξανδράτου. Αλλά αυτό μόνο σαν διαμαρτυρία, για κάποιον που απλά δεν επιθυμεί να βλέπει κανένα από αυτούς τους σχηματισμούς. Καλύτερα πιστεύω αυτό, πάρα να μην πάμε καθόλου να ψηφίσουμε ή να ψηφίσουμε άκυρο ή λευκό.

Ας δώσουμε λοιπόν, δύναμη εκεί που δεν επιθυμούν αυτοί που μας έφτασαν έως εδώ, αυτή είναι η δική μου προτροπή.

Protected by Copyscape Originality Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.