Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ακόμα Δεν Έχουμε Πιάσει Πάτο Σαν Χώρα...

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Σήμερα είμαστε πάλι μαζί σας για να αναλύσουμε άλλο ένα θέμα της επικαιρότητας, ή μάλλον καλύτερα για θέματα που απασχολούν την καθημερινή πολιτική σκηνή.

Μετά από καιρό λοιπόν θα σας αναφέρουμε πολιτικά θέματα της επικαιρότητας, αναφέροντας πάντα σαν κατακλείδα και την δικιά μας άποψη πάνω στο κάθε θέμα.

1.Οι εκλογές που έρχονται έχουν κινητοποιήσει όλα τα κόμματα ξανά στο να βρουν και να πλασάρουν στο κόσμο τις καλύτερες (ψεύτικες) προτάσεις. Φυσικά όλο αυτό αφήνοντας το έργο της τωρινής κυβέρνησης στον αέρα, και ασχολούμενοι όλοι και όλες με το πώς θα επανεκλέγουν στην περιφέρεια τους.

Άποψη: Αλήθεια πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αναφέρει το πόσο επιζήμιες είναι αυτές οι εκλογές που έρχονται για τον τόπο και σε οικονομικό επίπεδο, αφού θα δαπανηθούν εκατομμύρια για αυτές, αλλά και γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε, ψηφίζοντας, είναι να κάνουμε μια βουλή αντί για πέντε κόμματα να έχει οχτώ, εννιά ίσως. Η πολιτική θα παραμένει η ίδια όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, και η ύφεση στην χώρα ολοένα και θα μεγαλώνει.

2.Το μάζεμα των μεταναστών που γίνεται αυτές τι μέρες και η προώθηση τους σε σημεία συγκέντρωσης, είναι πέρα για πέρα ένα πολύ κάλο μέτρο. Ένα μέτρο που πραγματικά ελπίζω να μην είναι μόνο για προεκλογικούς λόγους, αλλά αφού επιβλήθηκε από την Ε.Ε. να συνεχιστεί.

Άποψη: Ο σωστός άνθρωπος στην σωστή θέση, με πολλές επιτυχίες στο συγκεκριμένο υπουργείο. Μπορεί να έχει αποτύχει σε πολλά άλλα πράγματα ο τωρινός λοιπόν υπουργός προστασίας του πολίτη, αλλά το υπουργείο αυτό ξέρει να το χειρίζεται πάρα πολύ καλά. Είναι λοιπόν μια σωστή κίνηση, που πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, αλλά και να γίνει με εντατικότερους ρυθμούς πέμποντας μετά από το μάζεμα όλους αυτούς, στις πατρίδες τους.

3.Ο νέος υπουργός παιδείας, άλλαξε τον νόμο που είχε ψηφιστεί από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης με απόλυτη πλειοψηφία για μια πιο ανταγωνιστική παιδεία, προς όφελος των καθηγητών και των πρυτάνεων.

Άποψη: Αλήθεια πως είναι δυνατόν, έγκριτοι δημοσιογράφοι, να πιστεύουν και να διατυμπανίζουν παντού πως ήταν η πιο σωστή επιλογή αυτή του προσώπου του νέου υπουργού παιδείας. Ο άνθρωπος αυτός αν ρωτήσεις τις πανεπιστημιακές κοινότητες, τους φοιτητές, αν μάθεις την ιστορία του μόνο θετική δεν μπορείς να πεις αυτήν την επιλογή. Η αλλαγή λοιπόν που επιχειρείται να γίνει στο συγκεκριμένο νόμο, είναι μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι καθηγητές και οι πρυτάνεις, να αποφασίζουν για όλα τα θέματα αυτοί και όχι φυσικά το κράτος. Πραγματικά θα μας αναγκάσουν να καταλήξουμε πως η προηγούμενη υπουργός παιδείας ήταν «εξαιρετική».

3.Τελευταίο άφησα το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Μια αλλαγή που έγινε με τον πλέον νόμιμο τρόπο, μια αλλαγή που στην ουσία κρύβει παγίδες για τον νέο αρχηγό, αλλά και μια αλλαγή που έπρεπε να είχε γίνει πριν καν βγει ο προηγούμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Άποψη: Αν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία δεν είχε βγει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο γνωστός σε όλους μας «παλιός πρωθυπουργός» μας, τα πράγματα σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερα για την Ελλάδα μας. Μια τέτοια κρίση ένας πολιτικός με πολιτικό εκτόπισμα, όπως ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα είχε φέρει σε πέρας πολύ, πολύ καλύτερα αυτήν την αποστολή. Τώρα πια, τα πράγματα για τον τελευταίο είναι πάρα πολύ δύσκολα και αυτό γιατί μέσα σε όλα αυτά που διέπραξε ο παλιός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν και να τον πάρει μαζί του στον «πάτο του βαρελιού» τοποθετώντας τον στην θέση του υπουργού οικονομικών. Τον έκανε συνένοχο κατά αυτόν τον τρόπο στην κατάρρευση της χώρας και πια είναι πολύ δύσκολο να βγει από αυτόν τον «πάτο του βαρελιού». Τόσο δύσκολο που το κλίμα δεν αλλάζει με ένα «Άρχίζουμε…».

Το θέμα μας είναι τι πρέπει να γίνει για να μην «Τελειώσουμε…σαν χώρα» και πραγματικά αυτό πρέπει να δουν οι σημερινοί ταγοί της πολιτικής σκηνής.

Γιατί αληθινά και αντικειμενικά, επειδή ακόμα δεν έχουμε πιάσει πάτο σαν χώρα, πρέπει άμεσα να βρεθούν αυτές οι λύσεις – προτάσεις, πριν είναι πάρα πολύ αργά για όλους τους Έλληνες και όλες και τις Ελληνίδες.

Protected by Copyscape Plagiarism Detection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.