Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

1X2...ΔΙΑΚΟΠΗ!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε άλλη μια φορά, άλλη μια μέρα, εδώ από το blog μας, μαζί σας για να αναλύσουμε ένα καυτό θέμα της επικαιρότητας. Φυσικά ελπίζω και εύχομαι να είστε όλοι και όλες καλά τόσο σωματικά αλλά και ψυχικά στην δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε σαν άτομα αλλά πολύ περισσότερο σαν έθνος.

Χθες, δηλαδή την Κυριακή στις 18/03/2012, η φίλαθλη Ελλάδα παλλόταν στους ρυθμούς του ντέρμπι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο αγώνας γνωστός σε όλους και όλες που ασχολούνται με τα αθλητικά, το αιώνιο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ένα παιχνίδι πολύ κρίσιμο και για τις δυο ομάδες. Για τον Παναθηναϊκό γιατί είχε την τελευταία του ελπίδα για το πρωτάθλημα, μειώνοντας την διαφορά από τον πρωτοπόρο και για τον Ολυμπιακό γιατί με νίκη εξασφάλιζε άλλο ένα πρωτάθλημα.

Όπως όμως όλη η φίλαθλη Ελλάδα γνώριζε την κρισιμότητα του παιχνιδιού αυτού, έτσι γνώριζε πως σε αυτό το ντέρμπι αν δεν πήγαιναν τα πράγματα όπως θα επιθυμούσαν οι γηπεδούχοι θα υπήρχαν επεισόδια αλλά και διακοπή του παιχνιδιού αυτού. Πράγμα φυσικά που έγινε και πραγματικότητα. Φυσικά μπορεί αυτό το θέμα να το ήξεραν όλοι αλλά κανείς δεν έκανε το οτιδήποτε για να το αποτρέψει.

Οι ευθύνες για εμένα προσωπικά βαραίνουν μόνο και αποκλειστικά τους δυο αυτούς συλλόγους. Όσο για την Πολιτεία, είναι ήδη εδώ και πάρα πολύ καιρό διαλυμένη, οπότε δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να τα αποτρέψει αυτά τα φαινόμενα. Οι δικαιολογίες ότι φταίει η αστυνομία και το κράτος είναι απλά και μόνο για την κατευθυνόμενη μάζα αυτών των δυο πολύ μεγάλων μαγαζιών, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός από την μεριά του ήξερε πως όλες αυτές οι δηλώσεις που κατά καιρούς γίνονταν από την ίδια την ομάδα αλλά και από τους πρωταγωνιστές τις περί αδικίας της ομάδας και έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον αιώνιο αντίπαλο μόνο όξυναν την ήδη πολύ κακή ατμόσφαιρα. Δεν έρχομαι εδώ εγώ προσωπικά για να πω αν είχαν δίκιο ή άδικο, αλλά να εκθέσω μόνο την κατάσταση, μπορώ πολύ εύκολα να το κάνω και αυτό, αλλά νομίζω πως δεν αφορά κανένα και καμία.

Από την μεριά του ο Ολυμπιακός, έκανε ότι ήταν δυνατόν για να δείξει ότι ελέγχει πλήρως το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τα θεσμικά όργανά του. Όριζε τους αγώνες του όποτε ήθελε, ακύρωνε δικούς του αγώνες προς όφελος του, δημαγωγούσε μέσα από τις εφημερίδες που ελέγχει μετά από κάθε αγωνιστική (πράγμα πολύ έξυπνο αφού η ΠΑΕ δεν φαινότανε πουθενά) και βοηθούσε αντιπάλους του Παναθηναϊκού να παίξουν εναντίον του και πιο ξεκούραστοι, αλλά και με περισσότερους δανεικούς δικούς του παίχτες. Με δυο λόγια προσπαθούσε να δείξει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο πως πραγματικά ελέγχει εξ’ ολοκλήρου το ελληνικό ποδόσφαιρο και κανείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να του το αμφισβητήσει αυτό.

Η προσωπική μου γνώμη για την δύναμη των δυο ομάδων μέσα στα αθλητικά πλαίσια είναι πως σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει μια ομάδα μιας κλάσης ανώτερης από του Παναθηναϊκού, ωστόσο ο δυνατός δεν πρέπει πάντα να θέλει να καταστραφεί ο αδύνατος. Γιατί πολύ απλά χωρίς και τον αδύνατο δεν θα λεγότανε ο οιοσδήποτε δυνατός. Όπως πολύ απλά θα έλεγε ο καθένας υγιής φίλαθλος, χωρίς Ολυμπιακό δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, όπως και χωρίς Παναθηναϊκό δεν υπάρχει Ολυμπιακός.

Από τον νέο ΚΑΠ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, ακόμα και με αφαίρεση βαθμών από το νέο πρωτάθλημα. Να κάνω όμως και μια πρόβλεψη, νομίζω πως και ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης θα κάνει το οτιδήποτε για να μην τιμωρηθεί αυστηρά ο Παναθηναϊκός, γιατί πολύ απλά δεν τον συμφέρει.

Καταλήγοντας να σας αναφέρω δύο θέματα, το πρώτο έχει να κάνει με το συνδρομητικό κανάλι NOVA. Μετά το τέλος του αγώνα έβγαλε μια σωστή μεν ανακοίνωση στα περισσότερα μέρη της, αλλά μετά από την αρχή την εκπομπής Total Football, και με τους δυο γνωστούς «δημοσιογράφους» να ωρύονται και να συζητάνε σχεδόν για όλη την εκπομπή για αυτό το θέμα αλλά και μη λέγοντας το ποιος πραγματικά έφταιγε για όλα αυτά, τα ρίξανε όλα στην Πολιτεία και στην αστυνομία, πραγματικά η συγκεκριμένη ανακοίνωση έπεσε στο κενό και φάνηκε πέρα για πέρα πόσο μονόπλευρη προς τα συμφέρονται του καναλιού NOVA ήταν.

Το άλλο θέμα είναι απλό, ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως στα ξένα πρωταθλήματα, πολύ απλά δεν υπάρχει. Χθες πέθανε ό,τι είχε απομείνει. Δυστυχώς η επιτυχία με το EURO 2004 αλλά και η κάθαρση του καλοκαιριού του 2011 με τα στημένα παιχνίδια δεν βοήθησε πουθενά αλλά και κανένα. Η απόδειξη όλου αυτού ότι μεγάλος στοιχηματικός οίκος του εξωτερικού το χθεσινό ντέρμπι δεν είχε τρεις ενδείξεις για να παίξεις αλλά τέσσερις. Ποιες είναι αυτές, 1Χ2…ΔΙΑΚΟΠΗ.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.