Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

To Νέο...iPad!!


Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας. Εύχομαι όλοι και όλες να είστε πολύ κάλα μιας και σήμερα, έδω απο το blog μας, θα ασχοληθούμε με ένα θέμα νέας τεχνολογίας.

Τα ψέματα και οι φήμες τελειώσαν, η Apple παρουσίασε το νέο iPad. Ούτε iPad 3, ούτε iPad HD λοιπόν, απλά "νέο iPad", την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 20:00 ώρα Ελλάδας τραβώντας για άλλη μια φορά την παγκόσμια προσοχή.

Τίτλος του event, “We have something you really have to see. And touch.”

Στο επίκεντρο της παρουσίασης βρέθηκε το νέο iPad με οθόνη 9.7 ιντσών και εκπληκτική οθόνη Retina με 3.1 εκατομμύρια pixels, ανάλυση 2048x1536 και πυκνότητα pixel στα 264ppi, κοινώς μια μοναδική οθόνη για tablet που ανεβάζει πολύ τον πήχη ξεπερνώντας τα δεδομένα. Σκεφτείτε ότι έχει 1 εκατομμύριο περισσότερα pixels από οποιαδήποτε τηλεόραση. Με απλά λόγια η ανάλυση της οθόνης του νέου iPad είναι μεγαλύτερη από αυτή του full HD video 1080p.

Ωστόσο δεν είναι μόνο η αυξημένη ανάλυση που κάνει τη διαφορά αλλά και η απόδοση των χρωμάτων που είναι πιο ζωντανή από ποτέ, τις εικόνες που προβάλλει θα θέλετε να τις πιάσετε, να τις μυρίσετε, να τις δαγκώσετε, τόσο ζωντανές.

Το νέο μοντέλο έχει επεξεργαστή A5X με τετραπύρηνο επεξεργαστή γραφικών για ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις και μπορεί να προσφέρει ταχύτητες 4 φορές μεγαλύτερες από έναν επεξεργαστή Tegra3, αυτό σημαίνει ότι είναι η πιο γρήγορη συσκευή tablet που παρουσιάζεται μέχρι σήμερα.

Η συσκευή θα έχει μεγάλες δυνατότητες στο gaming αλλά και στην επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο μέσα από την εφαρμογή iPhoto για iPad που αναβαθμίστηκε προσθέτοντας νέες λειτουργίες.

Η κάμερα έχει ανανεωθεί με μια νέα κάμερα iSight, ίδια με αυτή που έχει το iPhone 4S.

Η κάμερα είναι 5MP με ενίσχυση στο φακό για φωτογραφίες δίχως προηγούμενο. Επίσης βγάζει βίντεο στα 1080p.

Με το νέο iPad η πληκτρολόγηση τελειώνει αφού πλέον μπορείς να μιλάς στη συσκευή και αυτή να καταλαβαίνει και να πράττει ανάλογα.

Το iPad γίνεται πλέον Wi-Fi spot και μπορείς να μοιραστείς τη σύνδεσή σου με τις άλλες συσκευές ενώ θα υποστηρίζει τη νέα τεχνολογία LTE για γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης που δυστυχώς δεν υποστηρίζεται από τις εταιρείες και τα δίκτυα στην Ελλάδα.

Παρά τη μεγάλη οθόνη και την ενίσχυση του επεξεργαστή, η αυτονομία παραμένει στα ίδια επίπεδα φτάνοντας τις 10 ώρες σε κατάσταση αναμονής. Στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο iPad παραμένει και το βάρος ενώ το πάχος έχει αυξηθεί ελάχιστα.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 16 Μαρτίου καθώς και σε 10 άλλες χώρες (μεταξύ των οποίων Βρετανία, Ιαπωνία, Καναδάς, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ) στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα διότι στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στις 23 Μαρτίου. Τέλος η τιμή του θα είναι στα $499, $599, $699 για τα μοντέλα των 16GB, 32GB, 64GB WiFi αντίστοιχα και για το iPad 4G θα είναι $629, $729, $829 για τα μοντέλα 16GB, 3GB2, 64GB LTE αντίστοιχα και θα υπάρξουν δύο εκδόσεις, το λευκό και το μαύρο.

Πολύ χρήσιμο site για όλες τις σχετικές πληροφορίες για το νέο Ipad, http://www.iphonehellas.gr/.

Προσωπική μου γνώμη είναι πως τόσο καιρό που περιμέναμε το νέο iPad, νομίζω το αποτέλεσμα απλά δεν μας δικαίωσε. Από το όνομα μέχρι και τις αναβαθμίσεις που έγιναν. Κυρίως θα σταθώ στο ότι μεγάλωσε σε μέγεθος, πράγμα απολύτως απαράδεκτο για μια εταιρία του βελινεκούς της apple. Το μόνο που ήταν απαραίτητο και πράγματι έγινε, ήταν η βελτίωση της κάμερας απο το Ipad 2. Τέλος στο θέμα της ανάλυσης της οθόνης, πιστεύω ότι φτάσανε πολύ κοντά στο άριστα. Καταλήγοντας να σας αναφέρω, πως προσωπική μου πρόταση είναι πως ήρθε η ώρα, όλες και όλοι που θέλουμε μια τέτοια συσκευή να αγοράσουμε το… Ipad 2, γιατί και η τιμή σίγουρα θα είναι πια πολύ πιο προσιτή.
Protected by Copyscape Duplicate Content Detector

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.