Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η Ψήφος Που Καθορίζει Το Μέλλον Της Ευρώπης!!


Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Φυσικά λόγω των γεγονότων των εκλογών θα προβούμε στην ανάρτηση ενός ακόμα άρθρου μία μόλις ημέρα πριν πάει ο καθένας από εμάς και η καθεμία να κάνει την υποχρέωση του σαν Έλληνας και Ελληνίδα. Κατά αυτόν τον τρόπο αναρτούμε στο blog μας, www.experiencescollector.com, και σήμερα Σάββατο 05/05/2012 ένα πολιτικό άρθρο με το επόμενο να έρχεται ακριβώς μια μέρα μετά τις εκλογές, δηλαδή την Δευτέρα 07/05/2012.

Σήμερα θα μιλήσουμε γενικά για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στην πολιτική σκηνή. Παρακολουθώντας πολύ προσεκτικά την καθημερινή ειδησιογραφία για τουλάχιστον 8 ώρες την μέρα, πιστεύω πως μπορώ να σας δώσω το κλίμα των ημερών πολύ περιγραφικά.

Στα δύο παλιά, μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ –ΝΔ, πια βγαίνοντας σε συνεντεύξεις τους οι υποψήφιοι, δεν σταματάνε ο ένας να εκθειάζει τον άλλο. Είναι πια πιστεύω προφανές και από τον πιο αδαή πως η συνεργασία έχει κλείσει, και στις 07/05/2012 τα κόμματα που θα είναι στην νέα κυβέρνηση είναι σίγουρα αυτά τα δύο. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου προφανές το ότι τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν μαζί θα είναι ικανά για μια ισχυρή κυβέρνηση. Το πολύ αρνητικό θα είναι να κάνουν για Πρωθυπουργό των άνθρωπο που φοβήθηκε το debate, τον άνθρωπο που δεν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο χωρίς να του τα έχουν γραμμένα σε μια κόλλα χαρτί, τον άνθρωπο που αρνήθηκε πρόταση μεγάλου ειδησεογραφικού site για απευθείας συνομιλία με τους πολίτες (enikos.gr). Πραγματικά τότε τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την μεριά του ανεβαίνει πάρα πολύ όλες αυτές τις ημέρες και αυτό βγαίνει και στις δημοσκοπήσεις που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά εμείς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Το θέμα βέβαια είναι πως ανεβαίνει τόσο επικίνδυνα που σχεδόν ανταγωνίζεται για να βγει και δεύτερο κόμμα στα αποτελέσματα των εκλογών. Πράγμα που πιστεύω πως δεν θα τα καταφέρει τελικά.

Τα δύο νέα κόμματα, Η Δημοκρατική Αριστερά και Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακολουθούν αντίστροφη πορεία. Το μεν κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς ακολουθεί μεγάλη μείωση στα αρχικά δημοσκοπικά ποσοστά του, ακόμα και τώρα που δεν δημοσιεύονται οι δημοσκοπήσεις, ενώ το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ακολουθεί μεγάλη αύξηση στα δικά του ποσοστά. Να υπογραμμίσω εδώ, πως το κόμμα του Κου Καμένου στις διαδικτυακές ψηφοφορίες βγαίνει σε πολλές περιπτώσεις και πρώτο. Η δικιά μου άποψη είναι, πως και τα δυο αυτά κόμματα δεν πρόκειται να κινηθούν σε πολύ υψηλά ποσοστά με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων φυσικά να είναι σε καλύτερη μοίρα.

Τα δύο κόμματα της παλαιάς δεξιάς, το ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύω πως θα μπουν και τα δυο στην νέα βουλή. Το μεν ΛΑΟΣ πολύ πιο εύκολα από ότι δίνουν τα «στημένα» δημοσκοπικά του νούμερα, ενώ αυτό της Κας Μπακογιάννη πολύ – πολύ οριακά θα εισέλθει στο νέο κοινοβούλιο.

Τέλος άφησα το κόμμα που είναι από «άλλο πλανήτη», το ΚΚΕ. Επειδή απλά δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας αυτοί οι άνθρωποι με κύρια εκφράστρια την αρχηγό τους, πραγματικά αξίζουν να είναι ακόμα πιο μειωμένα τα ποσοστά τους στην νέα βουλή. Πράγμα που θα γίνει και αυτό είναι εμφανές ακόμα και στις κρυφές δημοσκοπήσεις. Αντί να ασχολείται το εν λόγω κόμμα με το χτύπημα του δικομματισμού, αφού λέει ότι είναι αριστερά, προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να χτυπήσει το άλλο κόμμα της αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Ακόμα και σε προτάσεις του Κ.Τσίπρα για συγκυβέρνηση όλης της αριστεράς με αρχηγό την Κα Παπαρήγα, αυτοί αρνούνται κατηγορηματικά. Κόμμα που δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα όπως το ΚΚΕ είναι και η Χρυσή Αυγή. Φυσικά και επιθυμώ και τους δυο στην νέα βουλή, για πολυφωνία, και από ότι φαίνεται και η Χρυσή Αυγή θα είναι μέσα σε αυτήν.

Τέλος απλά να σας αναφέρω, πως επειδή «Λεφτά Υπάρχουν», οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων το 2011 ήταν αυξημένες σε σύγκριση με το 2010 κατά μισό εκατομμύριο ευρώ για... «ερευνητικούς & επιμορφωτικούς σκοπούς». Φυσικά «Λεφτά Υπάρχουν», αλλά μόνο για αυτούς. Αναφορικά σαν παραθέτω τα συγκεκριμένα ποσά παρακάτω:

ΠΑΣΟΚ: €3.084.772

ΝΔ: €2.932.510

ΚΚΕ: €602.940

ΛΑΟΣ: €346.073

ΣΥΡΙΖΑ: €371.039

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: €191.614

Το θέμα όπως έχουμε ξανά αναφέρει από αυτό το βήμα είναι να βάλουμε στην βουλή αυτούς που δεν θέλουν τα δυο μεγάλα κόμματα. Σήμερα ωστόσο θα το επεκτείνουμε ακόμα πιο πολύ αυτό. Σκοπός μας την Κυριακή 06/05/2012 θα πρέπει να είναι η μη ψήφιση των δυο κομμάτων αυτών. Θα πρέπει δηλαδή να μην τους επιτρέψουμε να κυβερνήσουν μόνα τους, να μην τους επιτρέψουμε να πιάσουν, ακόμα και με την σκανδαλώδη αβάντα των 50 εδρών που παίρνει ο πρώτος, τις 151 έδρες, δηλαδή να τα περιορίσουμε κάτω από το 35%. Αυτή θα είναι μια μεγάλη – μεγάλη επιτυχία του λαού και θα ακουστεί δυνατά, αλλά και θα παραδειγματίσει και όλη την Ευρώπη. Τότε ναι τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν συνολικά για την Ευρώπη (μετά και την διαφαινόμενη νίκη του Ολάν στις Γαλλικές εκλογές) και φυσικά και στην Ελλάδα μας.

Οπότε όπως έγραψε και την προηγούμενη Πέμπτη το «Ποντίκι», όλοι και όλες πρέπει να έχουν στο νου τους… «το χέρι τους». Αύριο λοιπόν προσέχουμε τί θα ψηφίσουμε, γιατί από την δικιά μας ψήφο, την ψήφο του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, του καθενός και της καθεμίας ξεχωριστά εξαρτάται το αύριο ολόκληρης της Ευρώπης.

Καλή μας ψήφο, για το καλό ΌΛΩΝ μας.

Protected by Copyscape Web Plagiarism Detection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.