Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ένας τελικός που δεν έγινε ποτέ...

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε εκτάκτως σήμερα μαζί για να μιλήσουμε για ένα ζήτημα που έγινε μόλις χθες το βράδυ. Ένα θέμα που αντικατοπτρίζει με άριστο τρόπο την εξαθλίωση της κοινωνίας μας, αλλά κυριότερα από όλα την διάλυση του κράτους και του κοινωνικού μας ιστού.

Χθες λοιπόν ξεκινούσαν οι τελικοί του μπάσκετ στην Α1. Με δυο ομάδες που θα θέλανε να έχουν όλες οι χώρες τις Ευρώπης. Τις δυο τελευταίες ομάδες που κατέκτησαν το Πρωτάθλημα της Ευρώπης (Euroleague). Δηλαδή με δύο απλά λόγια τις δυο καλύτερες ομάδες τις Γηραιάς Ηπείρου.

Και τι με αυτό; Δεν έχουν κανένα λόγο όλα αυτά, αφού πάλι μέσω της βίας οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θέλησαν να αμαυρώσουν ένα τέτοιο αγώνα. Πριν τον αγώνα και καθώς το πούλμαν της ομάδας του Παναθηναϊκού κατευθυνόταν στο ΣΕΦ, φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας βγήκαν στο δρόμο σε ενέδρα που είχαν στήσει και έριξαν μάρμαρα και πέτρες στο πούλμαν. Αποτέλεσμα πρώτο και κύριο να τραυματιστούν δύο αθλητές. Δεύτερο και σωστότερο να αναβληθεί ο αγώνας.

Αυτά είναι απλά τα γεγονότα. Από εδώ και κάτω θα αναφερθούμε στο θέμα με την ευρεία έννοια του.

Αλήθεια την αποστολή την συνόδευαν αστυνομικοί, αυτοί τι έκαναν για να συλλάβουν αυτούς τους 3-4 φονιάδες; Απολύτως τίποτα και το λυπηρό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται απολύτως αντιληπτό ότι μια οποιαδήποτε ομάδα 3-4 ατόμων είναι πολύ πιο δυνατή από μια διμοιρία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αλήθεια ποιό ήταν αυτό το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, και της ηγεσίας της για να μην γίνει όλο αυτό το σκηνικό τρόμου; Απολύτως κανένα, ενώ γνώριζαν και τι είχε γίνει προ ημερών στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων. Και εδώ πραγματικά βλέπουμε την τεράστια σήψη του Ελληνικού κράτους αλλά και των οργάνων του.

Αλήθεια ποιά είναι η γνώμη της ΚΑΕ Ολυμπιακός και των προέδρων του για αυτά τα γεγονότα; Απολύτως και μόνο μια τυπική ανακοίνωση καταδικασμού των γεγονότων αυτών. Και τί άλλο να κάνουν αφού οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και κυρίως ο ένας από τους δύο είναι αυτός που ωθεί όλη αυτήν την κατάσταση με διάφορες ενέργειες κατά την διάρκεια όλης αυτής της χρονιάς.

Τέλος και καταλήγοντας, αλήθεια ποιός ρώτησε τους παίχτες και των δύο ομάδων αν θέλουν να παίζουν σε αυτές τις «Ζούγκλες», άνθρωποι οικογενειάρχες που πάνε για ένα παιχνίδι που θα το παρακολουθούσε όλη η φίλαθλη Ευρώπη, και κινδυνεύουν να μην γυρίσουν σπίτι τους ή ακόμα περισσότερο να γυρίσουν στα παιδιά τους σοβαρά τραυματισμένοι. Δυστυχώς όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι που θέλουν να λέγονται «φίλαθλοι» δεν σκέφτονται πως οι παίχτες των συγκεκριμένων ομάδων είναι οι περισσότεροι μεταξύ τους φίλοι. Θα σας αναφέρω δύο γεγονότα για το παραπάνω, την ημέρα που ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Euroleague πριν λίγες μόνο μέρες ο αθλητής Μάικ Μπατίστ πήγε και συνεχάρη την ίδια κιόλας μέρα τον αρχηγό και προσωπικό του φίλου του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη. Χθες και μέσα στο χαμό που γινόταν μέσα στο ΣΕΦ, αφού φτάσανε οι μισοί παίχτες του Παναθηναϊκού (οι άλλοι πήγαν στο νοσοκομείο), ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Κώστας Καϊμακόγλου, έφυγαν από τον αστυνομικό κλοιό και πήγαν να συγχαρούν τον αθλητή του Ολυμπιακού Γιώργο Πρίντεζη για το νικητήριο καλάθι του στον τελικό.

Ωστόσο μέσα σε όλο αυτό το σάπιο περιβάλλον ακόμα πιο λυπηρό είναι πως ένας πρώην αθλητής, ο Παναγιώτης Φασούλας, βγήκε και δήλωσε πως είναι αδιανόητο να αναβάλλει το παιχνίδι αυτό, και μετά από όσα έγιναν, ο ΓΓΑ. Αλήθεια για λίγους και μόνο ψήφους, για λίγη ακόμα προσωπική σας προβολή, αφού υπερχρέωσε τον Δήμο Πειραιά, αξίζει να τραυματιστεί ένας αθλητής κύριε Φασούλα;

Ίσως τελικά να μην αξίζουμε να έχουμε τους δύο καλύτερους προπονητές τις Ευρώπης όπως και μερικούς από τους καλύτερους παίχτες αυτής.

Δυστυχώς αποδειχτήκαμε πολύ σύντομα πάλι σαν χώρα, λιγότεροι όλων των προσδοκιών. Όποια λύση και αν δοθεί σήμερα στην συνέλευση που θα έχουν με τα αρμόδια όργανα οι δύο ομάδες, το μπάσκετ «τραυματίστηκε» για άλλη μια φορά θανάσιμα.

Ίσως σε αυτήν την σύσκεψη θα πρέπει να παρθεί μια πολύ δυναμική απόφαση, μια απόφαση που θα ταρακουνήσει όλους τους παράγοντες του Ελληνικού μπάσκετ. Ωστόσο θα πρέπει να εξετασθεί πολύ σοβαρά, μήπως αυτή η αντιπαλότητα δεν είναι απλά Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό και βαθύ στην καταπιεσμένη Ελληνική κοινωνία μας.

Αν δεν υπάρξει ωστόσο αιχμηρή απόφαση, στους επόμενους αγώνες ετοιμαστείτε για τα χειρότερα….

Protected by Copyscape Plagiarism Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.