Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Το Μήνυμα Στην Ευρώπη Ελήφθη, Στην Ελλάδα...;;;


Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας και φυσικά πολλά συγχαρητήρια σε όλους και όλες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα στις χθεσινές Ελληνικές εκλογές. Σας είχα υποσχεθεί άλλο ένα άρθρο αμέσως μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων των χθεσινών εκλογών, και έτσι είμαστε πάλι μαζί, εδώ από το blog μας, Experiences Collector. Σήμερα φυσικά θα αναλύσουμε το αποτέλεσμα αυτό αλλά και το διαφαινόμενο αύριο του Ελληνικού λαού.

Πρώτα από όλα να ξεκινήσω με τα δικά μας προγνωστικά και όπως είχαν αυτά εκφραστεί από το άρθρο μου «Τα Κόμματα Της Νέας Βουλής».

Ήταν αδύνατον, να προβλέψω τέτοια ραγδαία πτώση του δικομματισμού, ήμουν βέβαιος ότι δεν θα είναι το άθροισμά τους πάνω από το 35% αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ από το 31%, μα πάρα πολύ. Όπως επίσης ήμουν βέβαιος ότι μαζί δεν θα μπορούν να κάνουν κυβέρνηση την επόμενη μέρα, δεν θα μπορούν τα δύο κόμματα του μνημονίου να συγκεντρώσουν τις 151 έδρες που απαιτούνται ακόμα και με το σκανδαλώδες bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Ο μεγάλος κερδισμένος ΣΥΡΙΖΑ, με το ανέλπιστο ποσοστό των 16,78%, αν και στο παραπάνω άρθρο μας δεν είχαμε προβλέψει αυτά τα ποσοστά του, στο άρθρο μας με τίτλο «Η Ψήφος Που Καθορίζει Το Μέλλον Της Ευρώπης» είχαμε αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια δεύτερο κόμμα. Αυτό το γεγονός ίσως και να ήταν ότι καλύτερο από τις χθεσινές μας εκλογές.

Τα δύο ακραία κόμματα ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, τα προβλέψαμε απολύτως σωστά σύμφωνα και με τα δυο παραπάνω άρθρα. Η προσωπική μου γνώμη είναι πως το ΚΚΕ θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο κάτω σύμφωνα με αυτά που πιστεύει και πρεσβεύει αλλά ελπίζουμε στις επόμενες εκλογές να συμβεί και αυτό. Όσο για την Χρυσή Αυγή, πήρε ακριβώς το ποσοστό του ΛΑΟΣ που έμεινε εκτός βουλής και αυτή ήταν για εμένα προσωπικά μια πολύ – πολύ μεγάλη έκπληξη. Το ΛΑΟΣ ό,τι και να έκανε όλο αυτόν τον καιρό, όποια «κολωτούμπα» και αν έκανε ο αρχηγός του, άξιζε να υπάρχει στην νέα βουλή. Άξιζε μια φωνή σαν του αρχηγού του να είναι σε αυτήν την πολυκομματική βουλή.

Τα δυο νέα κόμματα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς, τα προβλέψαμε στο παραπάνω άρθρο επακριβώς. Αυτό έδειχναν όλα τα προγνωστικά και εκεί καταλήξανε.

Καταλήγοντας να πω πως η Κα Μπακογιάννη με την Δημοκρατική Συμμαχία, αν και συνεπής από την αρχή σε αυτά που έλεγε, όπως και στα δικά μου προγνωστικά βρισκόταν μέσα στην καινούρια βουλή, τελικά δεν έπεισε τον λαό για τα λάθη του παρελθόντος της.

Μέτα λοιπόν από αυτό το σκηνικό, κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα που έχει το bonus των 50 εδρών απλά δεν γίνεται. Αν αναλογιστούμε και την άρνηση των δύο ακραίων κομμάτων (ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή) για οποιαδήποτε συνεργασία καταλαβαίνουμε όλοι και όλες ότι κυβέρνηση χωρίς την ΝΔ δεν γίνεται. Φυσικά ο αρχηγός του πρώτου κόμματος γρήγορα – γρήγορα πήρε πίσω την δέσμευσή του για νέες εκλογές άμα δεν ήταν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Βέβαια αυτό έγινε πολύ απλά, γιατί αν ξανά γίνονταν εκλογές προσωπική μου γνώμη είναι πως, πρώτο κόμμα θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και με μεγάλη διαφορά από τα δύο κόμματα του μνημονίου που θα είχαν και άλλη πτώση στα ποσοστά τους.

Οι δυο αρχηγοί των παλιών πρώτων κομμάτων, δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι συμβαίνει γύρω τους γιατί το ράπισμα από τον λαό ήταν πολύ δυνατό και αυτό φάνηκε και από τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του πρέπει απλά να μείνουν αταλάντευτοι σε αυτές τους τις θέσεις, αλλά και να μην προδώσουν το μεγάλο κομμάτι του λαού του τους εμπιστεύτηκε. Αν συμβεί αυτό τότε όχι μόνο θα κρατάει τα «δανεικά» ποσοστά του αλλά θα τα αυξάνει κιόλας. Και λέω «δανεικά» γιατί πολύ απλά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ περιέχουν μέσα σε αυτά και τις ψήφους διαμαρτυρίας προς τα δύο παλιά μεγάλα κόμματα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσον αφορά τα ποσοστά τους, αν κρίνουμε και από την στάση που κρατούν μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι σειρές, θα έχουν μόνο ανοδική τάση μέσα στον λαό. Ένα πολύ μικρό κόμμα που ξεκίνησε από το διαδίκτυο και με πολύ μικρή διαδρομή μέχρι τις χθεσινές εκλογές, έφερε ένα αντιστρόφως ανάλογο ποσοστό σε σχέση με αυτό που θα υπολόγιζαν και οι πιο αισιόδοξοι φίλοι του.

Σε αντίθεση με την ΔΗΜΑΡ που πιστεύω πως αν δεν βρει το «δρόμο» της, να μην αμφιταλαντεύεται δηλαδή μεταξύ ΠΑΣΟΚ και αριστεράς, θα έχει πτωτική τάση στα ποσοστά της από εδώ και πέρα.

Όσο για την Χρυσή Αυγή είναι άλλο ένα κόμμα που πιστεύω πως επειδή μπήκε μόνο και μόνο από την αγανάκτηση του κόσμου μέσα στην νέα βουλή άλλο τόσο εύκολα θα συρρικνωθεί.

Τέλος για το ΚΚΕ αναφέρθηκα και παρά πάνω, αλλά και σε παλαιότερα μου άρθρα, το ποσοστό του είναι αυτό, και θα παραμείνει αυτό γιατί τόσοι είναι οι άνθρωποι στην χώρα μας που έχουν παρωπίδες.

Τέλος θα καταλήξω με μια πρόταση, ουτοπική βέβαια. Αν θέλουν ο Κος Σαμαράς και ο Κος Βενιζέλος να μην καταποντιστούν εντελώς πηγαίνοντας την χώρα στην αβεβαιότητα των νέων εκλογών, καλό θα είναι να στηρίξουν σε αυτήν την φάση το ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας την δυνατότητα σε αυτό που ζήτησε ο κόσμος, 68% κατά του μνημονίου, σε ένα εναλλακτικό δρόμο. Στηρίζοντας λοιπόν το ΣΥΡΙΖΑ και με ένα νέο πρωθυπουργό όπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας, να δώσουν στην Ελλάδα μας αυτόν τον νέο δρόμο που ψάχνει αλλά και ζήτησε χθες.

Η Ευρώπη πήρε το μήνυμα, έστω λοιπόν και ετεροχρονισμένα πρέπει να αποδείξουν και οι αρχηγοί των δυο κομμάτων του μνημονίου ότι κατάλαβαν και αυτοί την επιθυμία του λαού.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Finder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.