Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

EUROVISION 2012!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε σήμερα μαζί για να αναλύσουμε το Σαββατιάτικο show που από ό,τι έδειξαν και οι μετρήσεις ακροαματικότητας της κρατικής τηλεόρασης το είδαν και πολλοί άνθρωποι.

Η Eurovision λοιπόν, ολοκληρώθηκε και φέτος με άλλο ένα απολύτως στημένο αποτέλεσμα.

Και ξεκινώντας την ανάλυση μας, ας μιλήσουμε για την νικήτρια χώρα, την Σουηδία. Ένα κομμάτι με ελληνικό τίτλο που, αν και επενδύθηκε πάρα πολύ χρήμα για την προώθηση του, άξιζε και πράγματι ήταν εμφανές πως είχε ξεχωρίσει για να είναι το Νο 1. Φυσικά και όταν θέλουν να κατακτήσουν την πρώτη θέση αυτά τα βόρεια κράτη, όπως είναι και η Σουηδία, μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα, γιατί λειτουργεί άριστα το «λόμπι» των βαθμών που παίρνουν.

Από εκεί και πέρα όμως, το θέμα είναι ότι, αφού η πρώτη θέση είναι στημένη κάθε φόρα, μην ξεχνάμε πως και όταν η Ελλάδα πήρε την πρώτη θέση, την κατέκτησε με τραγουδίστρια που είχε «ρίζες – γνωριμίες» από την Σουηδία, να μπορούν τουλάχιστον οι επόμενες θέσεις να είναι αντικειμενικές.

Δεν μπορεί πότε, μα ποτέ να παίρνει περισσότερους βαθμούς μια άφωνη που τσιρίζει (βλέπε Αλβανία) από τραγούδια όπως της Ελλάδας με την Ελευθερία Ελευθερίου αλλά πολύ περισσότερο από της Κύπρου με την Ήβη Αδάμου. Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι που δεν άξιζε, σχεδόν όλα όσα ήταν κάτω από την Κύπρο, 16η θέση, ήταν πολύ κατώτερα από τα δύο παραπάνω κομμάτια.

Και τα δύο κομμάτια λοιπόν αυτά, απόλυτα εναρμονισμένα με το γνωστό κλίμα της Eurovision, ωστόσο και τα δύο κατέληξαν σε θέσεις πάρα πολύ χαμηλές. 16 η Κύπρος όπως προανέφερα και 17 η Ελλάδα.

Μερικοί και μερικές βιάστηκαν να πουν πως για την Ελλάδα ήταν αποτυχία, πράγμα πέρα για πέρα λάθος. Αν αναλογιστεί κανείς πόσα χρήματα είχαν πέσει στους προηγούμενους διαγωνισμούς στα ελληνικά κομμάτια και την προώθηση τους, θα κατανοήσει πόσο μεγάλη επιτυχία είναι. Όπως επίσης δεν μπορεί να κατηγορήσει το project αυτό σαν αντιγραφή του κομματιού της Έλενας Παπαρίζου. Γιατί, όσοι το κάνουν αυτό το λάθος, ξεχνάνε πως το «πανηγυράκι» αυτό έτσι δουλεύει, τέτοια κομμάτια θέλει για να τα βγάλει σε μια καλή θέση.

Ωστόσο, ό,τι και να είπαμε για την ελληνική συμμετοχή η μεγάλη αδικία είναι κυρίως για την Κύπρο, που αν η ελληνική συμμετοχή άξιζε να είναι μέσα στην δεκάδα τότε η Κύπρος, αλλά και σύμφωνα με τα άλλα κομμάτια που ακούστηκαν θα έπρεπε να είναι μέσα στο πρώτα τρία τραγούδια στην τελική κατάταξη.

Για όποιον ή όποια δεν είδε τις συγκεκριμένες παρουσίες το Σάββατο το βράδυ τα δύο παρακάτω link είναι κατά σειρά η παρουσία της Ελλάδας και μετά της Κύπρου στην Eurovision του 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=cFOzbmCqkJA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ex133UhxB64

Άρα είναι εμφανές, πως καταλήγουμε σε δύο προτάσεις που έχουν πει κατά καιρούς πολλοί και διάσημοι ερμηνευτές.

Πρώτη πρόταση και συμφωνώ απόλυτα με αυτήν, είναι να στέλνουμε κομμάτια με ελληνικό στίχο, τραγούδια με το ελληνικό μοναδικό μας στυλ χωρίς να μας αφορά ούτε η θέση ούτε τίποτα σε ένα στημένο όπως προαναφέραμε διαγωνισμό πάρα μόνο η διαφήμιση της χώρας μας.

Και η δεύτερη άποψη είναι να σταματήσουμε να παίρνουμε μέρος. Πράγμα λάθος κατά την άποψη μου, αφού έτσι θα σταματήσει να ακούγεται και το όνομα της Ελλάδας μας μέσα στον διαγωνισμό αυτό αλλά και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.

Τέλος να μην ξεχάσω να σας πω πως βρίσκω απολύτως λογική την ανταλλαγή Κύπρου – Ελλάδας των μεγαλύτερων βαθμών κατά την ψηφοφορία. Εδώ τόσα και τόσα κράτη στήνουν την βαθμολογία τους, στήνουν τους νικητές και τις τελικές κατατάξεις, όπως προαναφέραμε, ένα 12 δεν κάνει πραγματικά καμιά διαφορά.

Protected by Copyscape Online Infringement Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.