Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Хвала Жељко Обрадовићу!! (Ευχαριστούμε Ζέλικο Ομπράντοβιτς)

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζω όλοι και όλες να είστε καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Πολύ σύντομα, από ότι θα βλέπετε και στον τίτλο αυτού του άρθρου θα περάσω στο μεγάλο σημερινό μας θέμα.

Ο Ζέλικο δεν είναι πια μαζί μας. Δεν ανήκει πια στην μεγάλη οικογένεια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και γένικότερα του Ελληνικού μας μπάσκετ. Η μεγαλύτερη προπονητική προσωπικότητα, η πιο επιτυχημένη προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάσκετ δεν θα κοουτσάρει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ένα ευχαριστώ, όπως αναγράφει και ο τίτλος του άρθρου μας, και μάλιστα στην μητρική γλώσσα του Ζέλικο είναι πολύ λίγο αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους.

Πέρσι στις 2/9/2011 απο αυτό εδώ το βήμα, το blog μας, είχα αναφερθεί στο μεγαλύτερο λάθος που πήγαινε να κάνει η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την απομάκρυνση της ηγετικής σημαίας του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Το άρθρο είχε τίτλο «Οι Σημαίες Δεν Πρέπει Να Υποστέλλωνται!!»(Part I) (http://experiencescollector.blogspot.gr/2011/09/part.html) και αναφερόταν φυσικά στην παρολίγο απομάκρυνση του Φραγκίσκου Αλβέρτη απο την ομάδα για μερικά Ευρώ. Φυσικά όμως η διοίκηση της ΚΑΕ διόρθωσε άμεσα το λάθος που πήγε να γίνει και εμείς επανήλθαμε από αυτό το βήμα με το άρθρο «Οι Σημαίες Δεν Πρέπει Να Υποστέλλωνται!!»(Part II) (http://experiencescollector.blogspot.gr/2011/09/blog-post.html).

Σε καμία μα καμία περίπτωση δεν μπορούσα προσωπικά να φανταστώ πως 10 μήνες μέτα η νέα διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο τιμόνι θα έκανε ένα τόσο σοβαρό λάθος για την ίδια την ομάδα, αλλά και γενικότερα για το Ελληνικό μπάσκετ. Λάθος που αυτήν την φορά δεν διορθώνεται και το χρεώνεται αποκλειστικά και μόνο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που από δίκο του site (www.onsports.gr) εγκαλούσε τον δικό μας Ζέλικο να εξηγήσει τί σήμαιναν τα λόγια του στο αεροδρόμιο την Δευτέρα 11/6/2012. Ο Ζέλικο για την ιστορία και μόνο είπε πως οι λόγοι που θα πει το αντίο, αν το πει, δεν είναι οικονομικοί αλλά λόγοι σεβασμού. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Για την ιστορία και μόνο να σας αναφέρω πως η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού μετά το πέρασμα του Ζέλικο αλλά και του Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου, θεωρείται πια η πιο επιτυχημένη Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή ομάδα των τελευταίων 15 ετών. Η ομάδα που κατέκτησε υπό την καθοδήγησή του Ζέλικο τους 23 από τους 26 τίτλους που διεκδίκησε στα 13 χρόνια παραμονής του στην Ελλάδα δεν μπορεί παρά να είναι και με αποδείξεις η καλύτερη στην Ευρώπη εώς σήμερα. Με απλά μαθηματικά ο Ζέλικο μαζί με τον Παναθηναϊκό κατακτούσαν 2 τίτλους την χρονιά κατά μέσον όρο.

«Ο άνθρωπος που μετέτρεψε το πράσινο σε χρυσό» γράφει ένα άρθρο στο διαδίκτυο και αυτό αποδεικνύεται πόλυ εύκολα με τα 11 Ελληνικά Πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Ζέλικο και είναι (2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011), με τα 7 κύπελα που είναι (2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012) και τα 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που είναι (2000, 2002, 2007, 2009, 2011).

Παρακάτω μάζεψα όλα τα αφιερώματα και άρθρα που γράφτηκαν στα μεγαλύτερα αθλητικά site της χώρας και σας τα παραθέτω για να ενημερωθείτε με τον καλύτερο και πιο πολύπλευρο τρόπο.

(http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/xwrisan_oi_dromoi_panathhnaikou_-_omprantovits.1813718.html , http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/antio_meta_apo_13_xronia_gia_omprantovits.1813853.html , http://www.sport-fm.gr/article/559015 , http://www.sport-fm.gr/article/559025 , http://www.gazzetta.gr/panathinaikos/article/297904-poy-i-alitheia-moiazei-psema , http://www.gazzetta.gr/mpasket/article/298028-o-%C2%ABzots%C2%BB-kanei-tin-eksairesi)

Φίλοι μου και φίλες μου, είμαι πολύ βαθιά θλιμένος για αυτήν την εξέλιξη, το «Επανιδείν» που λέει η ανακοίνωση της ΚΑΕ, δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Αντιθέτως στην ανακοίνωση του Ζέλικο το «Πιστεύω πως ό,τι συμβαίνει σε μια οικογένεια πρέπει να μένει μέσα σε αυτή. Γιατί όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός « Τα εν οίκω, μη εν δήμω»», λεεί πολλά - πολλά περισσότερα από αυτά που φανταζόμαστε ή βάζουμε με το μυαλό μας. Η σημερινή αποτυχία βαραίνει αποκλειστικά την νέα ηγεσία της ΚΑΕ και πραγματικά είναι ικανή να γκρεμίσει ό,τι έχτιζε με τόσο κόπο και χρήμα η απερχόμενη διοίκηση του Πάυλου και Θανάση Γιαννακόπουλου.

Ο Ζέλικο προσέφερε όσο κανένας στην ομάδα του Παναθηναϊκού αλλά και στο Ελλήνικο μπάσκετ,

Ο Ζέλικο είναι Παναθηναϊκός,

Ο Ζέλικο είναι ένας από εμάς... Αλλά δεν ανήκει πια σε Εμάς.

Καλή συνέχεια Ζέλικο...το μόνο βέβαιο είναι πως και αυτή η συνέχεια θα είναι και πάλι επιτυχημένη και όλοι οι σωστά σκεπτόμενοι Έλληνες θα σε υποδεχόμαστε πάντα στην Αθήνα, που τόσο αγάπησες και αγαπήθηκες, σαν τον μεγαλύτερο επιστήμονα της προπονητικής στον κόσμο αυτό.

Υ.Γ.: Πολύ θα χαρώ να επάνελθω με δεύτερο άρθρο, όπως έκανα και στην περίπτωση του Φραγκίσκου Αλβέρτη, αλλά δυστυχώς δεν ελπίζω και ούτε ονειρεύομαι πια.

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.