Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

EURO 2012, Ημιτελική σειρά...η μπίλια στο ΜΠΛΕ!!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε και πάλι μαζί σας, γιατί οι υποσχέσεις είναι για να τηρούνται. Σήμερα κατά αυτόν τον τρόπο, θα σας αναλύσουμε, όσο πιο επιγραμματικά γίνεται, το πώς είδε τους δύο ημιτελικούς του EURO 2012 ο Experiences Collector.

1. Κατά σειρά λοιπόν, πρώτα είδαμε στις οθόνες μας το παιχνίδι Ισπανία – Πορτογαλία. Όλα τα προγνωστικά λέγανε φυσικά Ισπανία. Κάνεις ωστόσο δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη, κάνεις δεν περίμενε να δει την Ισπανία να «σέρνεται» στην τυχαία σειρά των πέναλτι. Τελικά εκεί και επικράτησε και αυτό το οφείλει κατά την γνώμη μου στην ψυχραιμία των ποδοσφαιριστών τις, όπως είναι ο Φάμπεργκας, αλλά ακόμα περισσότερο στον αρχηγό της, τον φύλακα άγγελο της Ίγκερ Κασίγιας.

Το παιχνίδι ίσως το χειρότερο που είδαμε σε αυτό το EURO. Στον κανονικό αγώνα η Πορτογαλία μπορούσε να είχε πετύχει ένα γκολ, αφού είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αντίθεση με την παράταση, κατά την οποία διακρίθηκαν περισσότερο οι Ισπανοί και άξιζαν αυτοί με την σειρά τους ένα γκολ.

Τρίτος σερί τελικός για την Ισπανία σε μεγάλη διοργάνωση και αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Το κρίμα σε αυτόν τον αγώνα θα έλεγα πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή του επιπέδου του Ρονάλντο που πάντα κάτι συμβαίνει και δεν καταφέρνει να «πιεί νερό από την πηγή». Έναν ποδοσφαιριστή που έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο η μοίρα είναι πολύ σκληρή μαζί του σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

2. Ο δεύτερος ημιτελικός κατά σειρά που είδαμε ήταν το παιχνίδι Ιταλία – Γερμανία. Ένα παιχνίδι αντάξιο του ονόματος αλλά και της κλάσης των δύο ομάδων. Σε αυτό οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, τα δύο γκολ τις Ιταλίας απλά εντυπωσιακά και πραγματικά μας προσέφερε ένα ωραίο θέαμα, και μας αντάμειψε μπορώ να πω για τον ανιαρό πρώτο ημιτελικό.

Η Ιταλία κέρδισε, γιατί είχε δύο παίχτες που κάνανε ότι ήθελαν μόνοι τους όλη την Γερμανία. Ο Μάριο Μπαλοτέλι και ο Ανδρέα Πίρλο απλά «ξεχαρβάλωσαν» όλη την Γερμανική ομάδα. Σε κάποιες φάσεις ο Ανδρέα Πίρλο πήγαινε όλη την ομάδα του, τόσο γρήγορα από την δεξιά μεριά στην αριστερή και πάλι το ανάποδο που οι «φτωχοί» Γερμανοί με μια άμυνα, που ποτέ δεν ήταν για όσκαρ, απλά παρακολουθούσαν ανήμποροι να αντιδράσουν. Όσο για τον Μπαλοτέλι το παιδί είναι σε άριστη κατάσταση, μόνος του πήρε το πρωτάθλημα στο Μάντσεστερ, και χθες με δύο δικά του εκπληκτικά γκολ η Ιταλία είναι στον τελικό. Και από εκεί και πέρα τί να του πεις αυτού του αθλητή για την πολύ άστατη εξωγηπεδική του ζωή…

Η Γερμανία άπλα δεν έπαιξε όπως μπορούσε και αποκλείστηκε. Ωστόσο βαθιά μέσα μου πιστεύω πως αυτή η μεικτή ομάδα από εθνότητες της Γερμανίας δεν μπορεί να διακριθεί για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Γιατί όλα αυτά τα αστέρια που έχει στην ομάδα, και τους έχουν κάνει «Γερμανούς», δεν είναι γερμανοί και δεν νιώθουν την Εθνική ομάδα της Γερμανίας σαν την Εθνική ομάδα της χώρας τους, για να δώσουν τα πάντα σε κάθε παιχνίδι.

Και επειδή φίλες μου και φίλοι μου, μου αρέσει να ρισκάρω στην ζωή μου θα κάνω άλλη μια πρόβλεψη. Πριν λίγες μέρες είχα πει πως η νικήτρια του EURO 2012 θα ήταν η Γερμανία και τον τίτλο του MVP θα τον έπαιρνε ο Ανδρέα Πίρλο.

Νομίζω κατά αυτόν τον τρόπο πως στο δεύτερο σκέλος έπεσα μέσα, γιατί ήδη έχουμε την νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης και δεν θα είναι άλλη από την… Ιταλία.

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Violation Search

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.